Sudan'da ateşkes sonlanırken çatışmalar yeniden başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sudan'da ateşkes sonlanırken çatışmalar yeniden başladı

DÜNYA Haberleri

Sudan'da 24 saatlik ateşkes sona ererken taraflar tekrar çatışmaya başladı. Başkent Hartum'da yoğunlaşan çatışmalarda topçu ateşleri kullanıldı. 

Sudan'da Suudi Arabistan ve ABD arabuluculuğuyla gerçekleşen 24 saatlik ateşkesin pazar günü sabah 6'da sona ermesinin ardından taraflar arasında Hartum'un bazı bölgelerinde tekrar çatışmalar başladı.

Tanıklar, çatışmaların Nil Nehri'nin birleştiği yerdeki Hartum ve Bahri ile birlikte üç bitişik şehirden biri olan Omdurman'ın kuzeyinde yeniden başladığını söyledi.

New Daily'nin haberine göre; bölge sakinleri, başkentin doğu eteklerindeki Sharq el-Nil bölgesinde ve Omdurman ile Bahri'yi birbirine bağlayan bir köprünün etrafında top ateşi olduğunu belirtti. Hartum'da da patlamalar ve çatışmalar bildirildi.

MISIR VİZEYİ TÜM SUDANLILARA AÇTI

Cumartesi günü Mısır, 16 ila 50 yaşındaki erkeklerin giriş vizesi şartını tüm Sudanlı vatandaşları kapsayacak şekilde genişleterek giriş kurallarını sıkılaştırdı. Kural değişikliğinden önce bile, binlerce Sudanlı vize almaya çalışırken sınırda uzun süre beklemekle karşı karşıya kaldı.

Sudan'da ateşkes sonlanırken çatışmalar yeniden başladı

NE OLMUŞTU?

Sudan ordusu ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) arasındaki çatışmalar, RSF güçlerinin orduya dahil olmak istememesinin ardından 15 Nisan'da patlak verdi.

Çatışma, 1.9 milyondan fazla insanı yerinden etti ve değişken bir bölgeye yayılmakla tehdit eden büyük bir insani krizi tetikledi. Başkent Hartum'da yoğunlaşan çatışmalar, Darfur şehrini de sert bir şekilde vurdu. Kuşatma altında olan Darfur sakinlerine gıda ve ilaç tedarik edilemedi.

Birkaç haftadır telefon şebekeleri büyük ölçüde kesildiği için bölgeden haber alınmakta zorluk yaşanıyor. (Kaynak: New Daily)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...