Son dakika haberleri: İsrail-Hamas çatışmasında son durum… Hizbullah'tan İsrail'i tedirgin eden açıklama: Elimiz tetikte

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Son dakika haberleri: İsrail-Hamas çatışmasında son durum… Hizbullah'tan İsrail'i tedirgin eden açıklama: Elimiz tetikte

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Uluslararası Adalet Divanı, günlerdir Gazze'yi bombalayan İsrail'in eylemlerinin hukuki sonuçları için toplanıyor. ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz günlerde yüz yüze görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşmek üzere bölgeye gitti. Katar Emiri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösterilmemesini eleştirerek, "Artık yeter" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hizbullah'ın ateşle oynadığını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Hamas'a karşı savaşmak için DAEŞ'le savaşan koalisyonu önerdi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 794'e yükseldi. Hizbullah'ın iki numaralı ismi Kassam, İsrail'e karşı mücadelenin kalbinde olduklarını ifade ederek, "Savaşta bize ihtiyaç duyulursa parmağımız tetiktedir” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik 18 gündür saldırılarına devam ediyor. İsrail ordusunun saldırılarında 5 binden fazla insanın hayatını kaybetti.

İşte, İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda son durum…

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E TEHDİT

Hizbullah ile İsrail arasında 7 Ekim’den bu yana yaşanan düşük yoğunluklu çatışmalar, her iki taraftan da can kayıplarına neden oluyor. Hizbullah’ın iki numaralı ismi Naim Kassam, İsrail’e destek veren ABD ve Avrupa’nın sorumlu olduğunu belirtti. Kassam, Hizbullah’ın Gazze’nin savunmasının kalbinde olduğunu belirterek İsrail’le her yerde mücadele edeceklerini ifade ederken, “Savaşta bize ihtiyaç duyulursa parmağımız tetiktedir” dedi.

GAZZE'DE SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

İsrail, 17 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ni 18 gündür yoğun bir şekilde bombalıyor. Gazze’de 5 binden fazla binayı tamamen yıkan İsrail ordusunun saldırıları geride 5 bin 797 can kaybı bıraktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da şehirdeki vahim duruma dair açıklamada bulundu. Hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğü bilgisi paylaşılırken can kaybı her geçen dakika artıyor.

İsrail, sadece yaralıların değil bombardımandan kaçan binlerce Filistinlinin sığındığı Gazze’deki Şifa hastanesini de hedef aldı. Daha önce de çok sayıda hastaneyi hedef alan İsrail, geçtiğimiz günlerde Al Ahli Baptist Hastanesi’ni vurmuş ve saldırı sonucunda 471 kişi hayatını kaybetmişti.

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR 

18 gündür İsrail ordusu tarafından bombalanan Gazze’de can kaybı her geçen saat artıyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada son 24 saatte can kaybı 5 bin 794’e yükseldiğini duyurdu.

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas çatışmasında son durum… Hizbullah'tan İsrail'i tedirgin eden açıklama: Elimiz tetikte

FRANSA, HAMAS'LA SAVAŞMAK İÇİN KOALİSYON ÖNERİSİ

İsrail’e destek ziyaretinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortan basın toplantısı gerçekleştirdi. Macron, "Yalnız değilsiniz. DAEŞ'e karşı savaşan koalisyonun Hamas'la da savaşmasını öneriyorum." dedi.

"HİZBULLAH ATEŞLE OYNUYOR"

İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Tel Aviv’de yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın son dönemde artan saldırılarına dikkat çekerek Lübnan’daki askeri grubu uyardı. Herzog, "modern zamanların en kötü zulümlerinden biri" olarak nitelendirdi ve Lübnan'daki Hizbullah'ı İsrail'in kuzeyinde "ateşle oynamakla" suçladı.

İSRAİL'DE OKULLARIN AÇILMASI ERTELENDİ

İsrail’de akademik yıl başlangıcı, silah altına alınan yedek askerler arasında öğrenci ve öğretmen sayısındaki fazlalık nedeniyle Aralık ayına ertelendi.

MACRON: DAYANIŞMA İÇİN BURADAYIM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’e destek ziyareti gerçekleştiriyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşen Macron, “Dayanışmamızı ifade etmek için buradayım” dedi.

Macron, ayrıca Hamas'ın 7 Ekim’deki saldırısına atıfta bulunarak “olup bitenler hiçbir zaman unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas çatışmasında son durum… Hizbullah'tan İsrail'i tedirgin eden açıklama: Elimiz tetikte

KATAR EMİRİ: ARTIK YETER

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Körfez Arap devletinin danışma Şura konseyinin açılışında yaptığı yıllık konuşmasında, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın "bölgeyi ve dünyayı tehdit eden tehlikeli bir tırmanış olduğunu" söyledi.

"İsraillilere, Filistinlileri yerinden etmek ve topraklarını kolonileştirmek gibi yasadışı vahşetleri sürdürmeleri için koşulsuz yeşil ışık yakılamaz" diyen Katar emiri sözlerine şöyle devam etti;

Günümüzde İsrail'in silah olarak su, ilaç ve gıdayı kesmesine izin verilmemelidir.

MACRON – İSRAİL VE FİLİSTİNLİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşmek üzere bölgeye gitti. Macron, İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzogi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek.

BİDEN - NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, “Başkan Gazze'ye acil ihtiyaç duyulan insani yardım akışının sürekli olarak sürdürülmesi ihtiyacının altını çizdi” denildi.

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas çatışmasında son durum… Hizbullah'tan İsrail'i tedirgin eden açıklama: Elimiz tetikte

ADALET DİVANI, İSRAİL İÇİN TOPLANIYOR

Uluslararası Adalet Divanı (ICJ), İsrail'in, işgali altındaki Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçları ele alacağı danışma duruşmalarının 19 Şubat 2024'te başlayacağını açıkladı.

İSRAİL, GAZZE’DE 400 YERİ VURDU

İsrail ordusu, dün 2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’nde 400’den fazla yeri vurduğunu duyurdu.

HİZBULLAH’TAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Hizbullah, İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırıda 2 mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail-Lübnan sınırında 7 Ekim’den bu yana ciddi bir gerilim yaşanıyor. Sınır hattından yaşanan çatışmalarda 14 Hizbullah mensubu ile 3 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...