ABD'den katliama tuhaf savunma: Savaş bu kanlıdır, siviller zarar görecek

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
ABD'den katliama tuhaf savunma: Savaş bu kanlıdır, siviller zarar görecek

DÜNYA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Hamas ile savaşın başından bu yana her fırsatta İsrail'e destek verdiğini dile getiren ABD'den skandal bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce sivil için "Savaş bu kanlıdır, çirkindir; masum siviller zarar görecek" ifadelerini kullandı.

İsrail-Filistin çatışmaları 18'inci gününe girerken bölgede gerilim had safhada. Hamas'ın "Aksa Tufanı" saldırısın ardından bombardımanlarla tam abluka altına alınan Gazze Şeridi'nde siviller hedef alınmaya devam ediyor. Dünyanın gözü bölgedeyken açıklamalar peş peşe geliyor.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: SAVAŞ BU KANLIDIR

Doğu Akdeniz'e uçak gemisi gönderen, 2 bin eğitimli asker yollamaya hazırlanan ABD'den İsrail'in saldırılarına ilişkin skandal açıklamalar yapıldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Savaş bu kanlıdır, çirkindir; masum siviller zarar görecek" açıklamasında bulundu. Kirby, "Keşke farklı bir şey söyleyebilseydim. Keşke bu olmasaydı ama olacak" diye konuştu.

İsrail'in Hamas'a karşı saldırıları sürerken Gazze'de daha fazla sivil kaybının beklenmesi gerektiği konusunda uyaran Kirby, kayıpları savaşın talihsiz bir gerçeği olduğunu söyledi. 

"ATEŞKES HAMAS'IN İŞİNE YARAR"

ABD Dışişleri Bakanlığı Gazze'de ateşkes çağrılarını reddettiğini yineledi. Ateşkesin Hamas'a yeniden toparlanıp İsrail'e karşı yeni saldırılara hazırlanma fırsatı vereceğini savundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, dünkü basın toplantısında, "Herhangi bir ateşkes Hamas'a dinlenme, yeniden yapılanma ve İsrail'e karşı terör saldırılarına devam etmeye hazırlanma imkanı verecektir." dedi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...