Son dakika! ABD ve Rusya Ankara'da görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! ABD ve Rusya Ankara'da görüştü

DÜNYA Haberleri

SON DAKİKA HABERİ: CIA Direktörü ile Rus İstihbarat Başkanı bir araya geldi. Kamuoyundan gizli tutulduğu belirtilen görüşme hakkında Kremlin'den "Doğrulayamayız da yalanlayamayız da" açıklaması yapıldı.

Türk istihbarat kaynakları, MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da CIA ve Rus Dış İstihbarat Servisi arasında bir görüşme gerçekleştiğini bildirdi. ABD ile Rusya'nın gizli görüşmeler yaptığına yönelik bir süredir ABD basınında haberler yer alıyordu. Bugün ise, CIA Direktörü William J. Burns, ankara'da Rus mevkidaşı ile Ankara'da bir araya geldi. 

Beyaz Saray yetkilisi, CIA Direktörü Burns'ün Ankara'da Rus mevkidaşı ile görüştüğünü açıkladı. Açıklamada, "Burns herhangi bir müzakere gerçekleştirmeyecek. Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşma müzakeresi sözkonusu değil. Burns Rusya'ya olası nükleer silah kullanımının sonuçlarını aktarıyor" denildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili de yaptığı açıklamada, Rusya ile özellikle nükleer risk ve stratejik istikrara yönelik risklerin yönetilmesi konusunda Rusya ile iletişim kanallarının açık olduğunu belirtti.

Açıklamada, Burns'ün Rusya'da "haksız" yere tutuklu Amerikan vatandaşları mevzusunu da dile getireceği aktarılarak, "Bu görüşme konusunda Ukrayna'ya bilgi verdik. Biz, temel prensibimize sıkı sıkıya bağlıyız: Ukrayna olmadan, Ukrayna hakkında hiçbir şey olmaz." ifadesi kullanıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Türkiye'de ABD ile görüştüğümüzü doğrulayamayız da yalanlayamayız da" denildi. 

GÖRÜŞME SİNYALİ VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Rus Kommersant gazetesi, Rusya ve ABD'nin önümüzdeki haftalarda Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Antlaşması ile ilgili olarak bir danışma komisyonu toplantısı yapmayı görüştüğü bilgisini paylaşmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...