Savaş uçakları havada çarpıştı: Tüm pilotlar hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Savaş uçakları havada çarpıştı: Tüm pilotlar hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya işgali nedeniyle zor günler geçiren Ukrayna bir haberle daha sarsıldı. Muharebe görevi yapan 2 savaş uçağı havada çarpıştı. Korkunç kazada tüm pilotlar hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Kiev savunma gücünü artırmaya çalışıyor. 3 ülkeden F-16 desteği alan Ukrayna acı bir haberle sarsıldı.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVADA ÇARPIŞTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, dün Jitormir bölgesinde feci bir uçak kazasının meydana geldiği belirtildi.

3 PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada, "Muharebe görevini yerine getirirken iki L-39 tipi savaş uçağı gökyüzünde çarpıştı. Ne yazık ki 3 pilot hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.

ÜNLÜ PİLOT DA VARDI

Ölen pilotlar arasında 40. Taktik Havacılık Tugayının "JUICE" çağrı işaretli tanınmış bir pilotunun da bulunduğu aktarılan açıklamada, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...