Medvedev'den Güney Osetya ve Abhazya için KKTC örneği

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Medvedev'den Güney Osetya ve Abhazya için KKTC örneği

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Güney Osetya ve Abhazya'nın devlet olarak tanınması için KKTC örneğini verdi. Medvedev, ''Onlar da (KKTC) tanınmıyor. Ancak bu onların bağımsız kabul edilmesini engellemiyor.'' ifadesini kullandı

Eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Gürcistan ile 2008 yılında savaşa neden olan Güney Osetya ve Abhazya bölgelerinin birer bağımsız devlet olarak tanınmalarının ‘’hassas’’ bir süreç olduğunu söyledi.

Gürcistan ile kanlı savaşa neden olan iki bölgenin diğer ülkeler tarafından bağımsız devletler olarak tanınmasına yönelik sürecin konjonktürle alakalı olduğunu belirten Medvedev, "Bizim bu bölgeleri tanıma kararımızın Batı'da heyecan yaratmadığı açık, tanımayacaklarını söylediler. Elbette bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz ama eminim ki tarih er ya da geç her şeyi yerli yerine oturtacaktır. Onları tanımak isteyen ve Batı'dan korkmayan devletler bunu başaracaktır." dedi.

Tartışmalı bölgelerin sadece Güney Osetya ve Abhazya ile sınırlı olmadığını belirten Medvedev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) örneğini vererek pek çok bölgenin aynı durumda olduğunu kaydetti.

Bağımsız devlet olarak var olunması için çok sayıda devlet tarafından tanınmanın gerekli olmadığını ifade eden Medvedev, "Onlar da (KKTC) tanınmıyor. Ancak bu onların bağımsız kabul edilmesini engellemiyor. Örneğin, Türkiye tarafından tanınıyorlar. Bir dizi tüzel kişiliğe de sahipler. Kosova hakkındaki bitmek bilmeyen konuşmalardan bahsetmiyorum bile." Sözlerini kullandı.

GÜRCİSTAN İLE SAVAŞ

Gürcistan, Güney Osetya ve Abhazya’daki kontrolünü Sovyet Birliği’nin yıkılmasından sonra kaybetti. Tiflis yönetiminin 2008 yılında bölgelerde kontrolü sağlamak için giriştiği askeri müdahale, Rusya’nın karşı saldırısında durdurulmuş, sonrasında da Moskova her iki bölgeyi de bağımsız devletler olarak tanımıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...