Sahra hastanesi için Türk heyeti Gazze’de

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sahra hastanesi için Türk heyeti Gazze’de

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye tarafından Gazze’de kurulması öngörülen sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, Mısır üzerinden Gazze’ye geçti.

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada “Heyetimizin tespitlerine bağlı olarak hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesini planlıyoruz” ifadesine yer verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Gazze’de olan ekiplerimiz, üç bölgeden ikisindeki çalışmalarını tamamladı. Bunların sonuçlarına göre, sahra hastanelerimizin hangi noktalarda kurulacağı ile verilecek sağlık hizmetlerinin altyapısını kararlaştıracağız. Öte yandan, Gazze sınır kapısından başta çocuklar olmak üzere bir grup hastanın daha Türkiye’ye gelebilmesi için gerekli çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Türk yetkililer, havaların soğuması ve kış şartlarının kendini belli etmesiyle ortaya çıkan acil ihtiyaçlarına binaen Gazzeli ailelerin başını sokabilecekleri konteynerlerin konuşlandırılması için de temaslarını sürdürüyor. Gazze’de konteyner kentler kurulması için fizibilite çalışmaları yapan Türk yetkililer, Katar yönetimiyle bu konuda ve insani yardımların Türkiye’den Gazze’ye gönderilmesi hususunda bir iş birliği zemini oluştuğunu bildirmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...