İsrail'in gözünü kan bürüdü! Tel Aviv yönetimi büyük saldırı hazırlığında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'in gözünü kan bürüdü! Tel Aviv yönetimi büyük saldırı hazırlığında

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze’de geçici ateşkesin uzatılması için çabalar yoğunlaşırken, İsrail Savunma Bakanı “Bütün bölgeye, daha şiddetli saldıracağız” diyerek yeniden katliam yapacaklarını söyledi.

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmaların ardından ‘insani ara’nın iki gün daha uzatılması, Gazze’de dökülen kanın durdurulması için umutları artırdı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Başkan Biden, insani aranın iki günün ötesine uzatılması için çalışmaya devam edecek” denildi. Biden yönetimi ayrıca, Gazze’ye düzenlenecek herhangi bir yeni kara saldırısında daha çok sivilin yerinden edilmesinin önlenmesi gerektiği konusunda Tel Aviv yönetimini uyardı. 

BLINKEN BÖLGEYE GİDİYOR

Bunun ardından Biden yönetimi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı İsrail’e gönderiyor. Blinken, Gazze’deki ‘insani ara’ tabiri kullanılan geçici ateşkesi daha da uzatmayı ve daha fazla rehinenin serbest bırakılması için görüşmeler gerçekleştirecek. Gazze’de silahların susmasında önemli rol oynayan Katar da çabalarını artırdı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari “Hamas’tan, önümüzdeki iki gün içinde fazladan 20 rehinenin serbest bırakılacağına dair onay aldık. Ateşkesin daha da uzatılmasını umuyoruz” diye konuştu.

GALLANT: HER YERE SALDIRACAĞIZ

Tel Aviv yönetimi ise iki gün daha uzatılan insani aranın ardından büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne saldırılarının “daha şiddetli ve tüm bölge boyunca” olacağını söyledi. Gallant, askerlere güvenlik mekanizması ve hükûmetin arkalarında durduğu mesajını vererek “İşimiz bitene kadar durmayacağız” dedi. Öte yandan 7 Ekim’den sonra İsrail’de kurulan savaş kabinesi de, ordunun savaş giderleri için 8 milyar dolarlık ek bütçeyi onayladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...