Rusya'nın nükleer tehdidi ne anlama geliyor? Putin son kozu kullanır mı?

Düzenleyen:
Rusya'nın nükleer tehdidi ne anlama geliyor? Putin son kozu kullanır mı?

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ile savaş durumunda olan Rusya, her geçen gün şiddetini arttırırken art arda ağır yaptırımlarla köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Söz konusu yaptırımlara karşılık geri adım atmadığı görülen Putin'in Rusya'nın sahip olduğu nükleer gücü kullanıp kullanmayacağı, Rus caydırıcı güçlerinin 'özel savaş' görevi durumuna geçirilmesi emrinin ardından tartışılır oldu.

Rusya-Ukrayna savaşında 8. gün geride kaldı. Dünyanın ağır yaptırımalarla Rusya'yı caydırarak barışın temin edilmesine yönelik girişimleri henüz sonuç göstermedi. Söz konusu yaptırımlara karşılık, özellikle Rus gazını bir tehdit olarak kullanan Putin'den dünyayı endişelendiren bir adım daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından pazar günü Savunma Bakanlığı'na Rus caydırıcı güçlerinin 'özel savaş' görevi durumuna geçirmesini emretti. Dünyayı sarsan bu talimatın anlamı, 'nükleer füzeleri hazır konuma getirin' demekti. 

NÜKLEER TEHDİT "BLÖF"TEN Mİ İBARET?

Dünyayı endişelendiren bu gelişme biranda Rusya'nın nükleer gücünü bir kez daha gündeme getirdi. Çok sayıda nükleer başlık taşıyan füzeye sahip olan Rusya'nın Ukrayna'da düştüğü çıkmazla yaptığı tehdit 'blöf' olarak görünse de Putin gibi bir lider söz konusu olduğunda bir kez daha düşünmek gerekiyor. 

Türkiye Gazetesi editörü Batuhan Topbaş, Rusya'nın nükleer envanterini inceledi diğer ülkelerle karşılaştırdı. Ortaya korkunç bir tablo çıktı. Konu ile ilgili merak edilenlere aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...