Rusya'nın anlaşmadan çekiliyoruz açıklaması ABD'yi harekete geçirdi: 31 yıl sonra ilk nükleer test

Düzenleyen: / Kaynak: Fox News
- Güncelleme:
Rusya'nın anlaşmadan çekiliyoruz açıklaması ABD'yi harekete geçirdi: 31 yıl sonra ilk nükleer test

DÜNYA Haberleri  / Fox News

ABD Savunma Bakanlığı, 1992 yılından bu yana ilk defa Nevada çölünde nükleer silah denemesi yapıldığını duyurdu. ABD'nin adımı, Rus milletvekillerinin Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması’ndan çekilmek için yasa taslağı hazırladıklarını duyurmasından sonra geldi.

ABD, 31 yıl aradan sonra ilk defa Nevada çölündeki nükleer test alanında taktik nükleer silah denemesi gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı, 23 Eylül 1992 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği ilk deneme, Rusya’nın nükleer silah denemelerini yasaklayan anlaşmadan çekileceğini duyurmasından sonra yapıldı. Söz konusu denemenin, düşük güçteki taktik nükleer silahlar kullanıldığında tespit edilmelerini sağlayacak teknolojik çalışmaların bir parçası olarak gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

ABD Enerji Bakanlığı’na yakın kaynaklar, atom bombası patlamasını taklit eden deneyde kimyasallar ve radyoizotopların da kullanıldığını bildirirken, Savunma Bakanlığı, çalışmanın nükleer silah kullanma girişimlerinden haberdar olma amacını taşıdığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Düşük güçteki taktik atom bombasını taklit eden denemenin somut bir amacı var. Farklı güçte nükleer silahlara sahip devletlerin elindeki taktik nükleer silahları gizlice dünyanın herhangi bir noktasında kullanmaya kalkışması durumunda ABD’nin bundan anında haberi olacak” dendi.

Rusya'nın anlaşmadan çekiliyoruz açıklaması ABD'yi harekete geçirdi: 31 yıl sonra ilk nükleer test

RUSYA, NÜKLEER DENEME ANLAŞMASINDAN ÇEKİLİYOR

Uluslararası basın, ABD’nin gerçekleştirdiği denemenin Rus milletvekillerinin Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması’ndan çekilmek için yasa taslağı hazırladıklarını duyurmasından sonra yapılmasına dikkat çektiler.

Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması hem sivil hem de askeri amaçlar için her türlü ortamda nükleer denemelerini yasaklayan bir anlaşmadır. Anlaşmaya sekiz ülke hariç BM’nin bütün ülkeleri onay vermiştir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...