Rusya'dan ABD'ye yaptırım misillemesi: 200 ABD’liyi listeye aldı! Aralarında Joe Biden'ın kardeşleri var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan ABD'ye yaptırım misillemesi: 200 ABD’liyi listeye aldı! Aralarında Joe Biden'ın kardeşleri var

DÜNYA Haberleri

ABD ile Rusya'nın yaptırım restleşmeleri sürüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’ın kardeşleri dahil 200 ABD’liye ülkeye giriş yasağı getirdiğini duyurdu. Dün de ABD, Ruslara yönelik yeni yaptırımlar açıklamıştı.

24 Şubat başlayan Rusya- Ukrayna savaşında  çatışmalar zaman zaman şiddetini azaltsa da halen devam ediyor. Rusya'ya yönelik Ukrayna işgali nedeniyle çok ağır yaptırım kararları alan Batı ülkeleri ABD öncülüğünde Rusları dize getirmeye çalışıyor. Ancak Rusya çok dirençli. Batı yaptırımlarına aldırış etmeden Ukrayna'daki savaşını sürdüyor. Gelişmeler bu yöndeyken ABD, Rusya için dün yeni yaptırımlar açıkladı. 

ABD YAPTIRIMINA MİSİLLEME

Dün ABD'nın Rus vatandaşlarına uyguladığı yaptırım kararı sonrası Rusya'dan ABD'ye karşı bir hamle geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Rusya Federasyonu, Biden yönetimi tarafından yalnızca Rus yetkililere, iş ve kamu görevlilerine ve kültürel şahsiyetlere değil, aynı zamanda şu veya bu nedenle Washington'u memnun etmeyenlere de sürekli olarak uygulanan yeni bireysel yaptırımlara yanıt olarak, 200 ABD vatandaşına giriş yasağı getirdi." denildi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER LİSTEDE

Rusya tarafından ‘Durdurma Listesi’ olarak adlandırılan listede, ABD Başkanı Joe Biden’ın kardeşleri, ABD yönetiminin akrabaları, askeri-sanayi şirketlerinin başkanları ve lobi faaliyetinde bulunan halkla ilişkiler şirketlerinin yöneticilerinin yer aldığı belirtildi.

ARALARINDA BIDEN'IN KARDEŞLERİ DE VAR

200 kişilik listede Başkan Biden’ın kız kardeşi Valerie Biden Owens ile iki erkek kardeşi James Brian Biden ve Francis William Biden'ın yanı sıra uydu fotoğraflama şirketi Maxar Teknoloji’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Johnson bulunuyor.

Listede dikkat çeken isimler arasında Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, ABD Savunma Bakanı Austin'in eşi, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin geçenlerde saldırıya uğrayan eşi Paul Pelosi de yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...