Rusya'dan ABD'ye füze uyarısı: Kırmızı çizgiyi geçersiniz

Düzenleyen:
Rusya'dan ABD'ye füze uyarısı: Kırmızı çizgiyi geçersiniz

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya ABD silah yardımında bulunuyordu. İki ülke arasındaki savaş 8. ayına girerken Rusya'dan ABD'ye tehdit gibi bir uyarı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Kiev'e daha fazala uzun menzilli füze sağlamaya devam etmesi durumunda kırmızı çizgiyi geçerek çatışmanın doğrudan tarafı olacağı uyarısında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgali 8. ayını doldururken, Ukrayna'ya silah yardımında bulunan ABD'ye Rusya'dan tehdit gibi bir uyarı geldi.

KIRMIZI ÇİZGİYİ GEÇECEK

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova açıklamalarında; "Washington, Kiev'e daha fazla uzun menzilli füzeler sağlamaya karar verirse kırmızı çizgiyi geçecek ve çatışmanın doğrudan tarafı olacak." dedi. 

Zaharova, Rusya’nın “topraklarını savunma hakkını saklı tuttuğunu” ve Washington yönetiminin bunun nelere yol açabileceğini anlaması gerektiğini ifade etti.

Rus sözcü ayrıca, ABD’nin Ukrayna’ya silah yardımı sürdükçe Moskova’nın yeni önlemlerle cevap vereceğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı başlayalı ABD ve NATO ülkeleri Kiev rejimine silah yardımı sağlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...