'Rusya, İran, Hizbullah el ele verdik'

Düzenleyen:
'Rusya, İran, Hizbullah el ele verdik'

DÜNYA Haberleri

Suriye'de meşruiyeti kalmamış sözde devlet başkanı katil Beşar Esad, Suriye’de yaşananlarda hiçbir pazarlık zemininin bulunmadığını belirterek Suriye ordusu ile savaşanların yabancı aşırı taraflarca yönetilen silahlı gruplar olduğunu ileri sürdü.

Esad, Suriye ordusunun müttefikleri olan Rusya, İran ve Hizbullah’la birlikte oluşturduğu operasyon odaları ile ülkenin muhtelif bölgelerinde geniş çaplı askeri sonuçlar elde edeceğini ifade etti. Rusya, İran ve Hizbullah’ın muhaliflere karşı verdiği desteğin önemini vurgulayan Esad, Halep’in doğusundaki silahlı gruplara yönelik kuşatmanın tamamlanacağını, Şam ve Humus kırsalı ile diğer bölgelerde de geniş çaplı ilerlemeler kaydedileceğini ifade etti.

Sivilleri vurdular

Suriye’de, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Halep’in kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesinde bir köye düzenlediği hava saldırısında sivilleri vurdu. Tuhar köyünde gerçekleşen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 85 sivil hayatını kaybetti 50 kişi de yaralandı. Ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiği bildirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...