Gözaltı ve tutuklamalar Avrupa'nın zoruna gitti

Düzenleyen:
Gözaltı ve tutuklamalar Avrupa'nın zoruna gitti

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) darbecilerin haklarının korunması için harekete geçti.

İlk günden beri, “Darbecilere yapılanları kabul edemiyoruz” diyen AB yetkililerine Avrupa Komisyonu’nun Dijital Ekonomi ve Toplumdan Sorumlu Komiseri Guenther Oettinger de eklendi. Oettinger, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Türk hükümetinin alacağı tedbirler sebebiyle AB’nin bu yıl içinde Türkiye’ye vizesiz seyahat imkânı sağlamasını beklemediğini ifade etti. Alman basınına konuşan Oettinger, “Türk vatandaşlarına vizenin kaldırılması Avrupa Parlamentosu’nda tartışılıyor. Ancak, bu yıl içince vize serbestisi düzenlemesi yapacağımızı öngörmüyorum” dedi. 

Foreign Policy'den skandal yorum

ABD’de yayınlanan Foreign Policy Dergisi ‘Başarılı bir askerî darbe için ne gerekir?’ diye sorup, ‘Önce lider öldürülmeliydi’ cevabını verdi. Edward Luttwak imzasıyla yayınlanan yazıda, “Başarılı bir askerî darbe için iki numaralı kural darbenin müdahaleye katılmayan birliklerinin pasifize edilmesi ya da darbeden çok uzak bölgelerde olmasıdır. Her şeyden önce hükümetin başını almak ya da öldürmek. Erdoğan’ı taraftarlarına darbeye direniş çağrısı yapabilecek şekilde boşta bıraktılar” ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...