Raul Castro'dan ABD açılımı

Raul Castro'dan ABD açılımı

DÜNYA Haberleri

Castro, Washington'un bağımsızlıklarını sınırlandırmaya çalışmaması durumunda ABD ve Küba'nın ikili ilişkileri geliştirecek yetenekte olduğunu söyledi.

Küba parlamentosuna konuşan Raul Castro, "ABD ile saygı temelinde diyaloga hazır olduğumuzu defalarca söyledik. Ancak eşitler olarak konuşmalıyız. Egemenliğimizi ve ulusumuzun geleceğini seçme hakkını sınırlandırma çabalarına gerek yok." ifadesini kullandı. Küba'nın ABD'den politik ve sosyal sistemini değiştirmesini talep etmediklerini söyleyen Raul Castro, "Bu nedenle biz de Küba'da politik ve sosyal değişikliklere ilişkin taleplere müsamaha göstermeyiz. " dedi. Küba lideri, "Gerçekten de ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyorsak birbirimizin özelliklerine saygı duyarak barış içinde yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu mümkün değilse mevcut şartlarda 55 yıl daha yaşamaya hazırız." diye vurguladı. ABD, 55 yıldır Küba'ya karşı ambargo uyguluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...