Finlandiya'dan AB'ye Rusya çıkışı

Finlandiya'dan AB'ye Rusya çıkışı

DÜNYA Haberleri

Sauli Niinistö, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı tutumu söz konusuyken her zaman doğru olup olmadığını düşünmesi gerektiğini söyledi.

Fin ve İsveçli gazetecilere konuşan Niinistö, "AB'nin, muhtemelen, kendi rolü üzerinde düşünmesi gerek. Belki de Ruslar, Brüksel'in hep aynı şeyler yaptığını, bir konuda kendi görüşünü oluşturarak herkesten bunu kabul etmesini, söylediklerinde haklılar. Zira diğerleri gibi Rusların da onuru var." dedi. Finlandiya Cumhurbaşkanı, son zamanlar AB ve Rusya arasında dünyaya bakış açısında büyük ayrılıkların yaşandığını ifade etti. Niinistö, "Şimdi, farklı bir dönemin başladığı izlenimi oluşuyor. Rusya, Batı'dan uzaklaşıyor. Bu büyük endişelere yol açıyor. Rus kültürünün birçok iyi yanı var: iyi kalplilik, misafirperverlik, aileye özen. Ancak Batı'nın liberal değerlerini kabul etmemesi, soru işaretleri doğuruyor." şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...