Rasmussen, 'Türkiye'yi koruma planımız hazır'

Rasmussen, 'Türkiye'yi koruma planımız hazır'

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Suriye'nin saldırması halinde NATO'nun Türkiye'yi koruma planının hazır olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'nin saldırması halinde NATO'nun Türkiye'yi koruma planının hazır olduğunu söyledi. Dünkü basın toplantısında Suriye'deki kimyasal saldırıyı rejimin düzenlediğine "şahsen ikna olduğunu" belirten Rasmussen şöyle konuştu: "Kimse, kimyasal silahları bir bedel ödemeden kullanabileceğini düşünmemeli. Şu aşamada, NATO'nun daha ileri bir rol alacağını öngörmüyorum. Müttefikimiz Türkiye ile sağlam bir işbirliği içerisindeyiz. NATO kendi üzerine düşen rolü oynamaktadır. Suriye'deki kimyasal saldırısı görmezden gelinemez. Suriye'nin saldırması durumunda Türkiye'nin korunması için her türlü tedbiri aldık. Müttefikler tepki verecektir." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...