Putin'in seferberlik çağrısına ilk ret yakınındaki isimden! Peskov'un oğlu canlı yayında katılmayı reddetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Putin'in seferberlik çağrısına ilk ret yakınındaki isimden! Peskov'un oğlu canlı yayında katılmayı reddetti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'da ilan edilen kısmi seferberliğin ardından Rus gazeteciler canlı yayında Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un oğluna kendilerini askeri komiser gibi tanıttı ve seferberliğe katılması gerektiğini söyledi. Bu sözler üzerine üzerine Peskov'un oğlu Nikolay Peskov, şaka gibi bir cevap verdi ve 'Ben Bay Peskov'um. Orada olmamam gerektiğini anlamanız gerekir. Bunu farklı yollarla çözeceğim." ifadelerini kullandı.

 

Geçtiğimiz Şubat ayının 24'ünde Rusya Ukrayna'ya savaş başlatmış ve Ukrayna'ya saldırmıştı. O günden bugüne iki ülke arasında sular durulmamış ve tansiyon hiç düşmemeişti. Türkiye'nin çabaları ile oluşturulan Tahıl Koridoru sayesinde iki ülke nihayet ortak bir noktada buluşabilmişti. Ancak saldırılar yine devam ediyordu.

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde ulusa sesleniş konuşmasında 'kısmi seferberlik' ilan edildiğini açıklamıştı. Rusya lideri Putin, konuşmasında, "Sadece şu anda yedekte bulunan ve her şeyden önce orduda görev yapmış, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar kısmi seferberlik çağrısına tabi olacaktır" ifadelerini kullandı.

PESKOV'DAN PUTİN'E DESTEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuya ilişkin, "Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel askeri harekat sırasında koşulların nasıl değiştiğini konuşmasında anlattı. Devlet Başkanı, bilhassa şu anda NATO'nun ve bir dizi hasım ülkenin askeri potansiyeliyle fiilen karşı karşıya olduğumuzu söyledi" dedi.

Putin'in seferberlik çağrısına ilk ret yakınındaki isimden! Peskov'un oğlu canlı yayında katılmayı reddetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün duyurduğu kısmi seferberlik ilanı Rusya'da tartışmalara neden olurken, 2 Rus gazeteci bu karar üzerine Rus politikacılarının çocuklarının askere gidip gitmeyeceğini merak etti. Sosyal medya üzerinden politika programları yapan Rus gazeteci Dmitry Nizovtsev, canlı yayında Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un oğlu Nikolay Peskov'u telefonla aradı.

Putin'in seferberlik çağrısına ilk ret yakınındaki isimden! Peskov'un oğlu canlı yayında katılmayı reddetti

KENDİLERİNİ ASKERİ KOMİSER OLARAK TANITTILAR

Kendisini Rus ordusundan bir askeri komiser olarak tanıtan Rus gazeteci, Nikolay Peskov'a kısmi seferberlik çağrısı üzerine askere alınacağını ve saat 10:00'da askeri birimlere teslim olması gerektiğini söyledi.

'BEN BAY PESKOV'UM'

Nikolay Peskov ise çağrıyı reddederek, "Elbette yarın saat 10:00'da gelmeyeceğim. Ben bay Peskov'um. Orada olmamam gerektiğini anlamanız gerekir. Bunu farklı yollarla çözeceğim. Genel olarak neler döndüğünü ve hangi haklara sahip olduğumu anlamam gerekiyor" dedi.

'VATANIMI SAVUNMAYLA İLGİLİ SORUNUM YOK'

Rus askeri komiser olarak tanıtan gazeteciye verdiği cevapta gönüllü askerlik onayı da vermeyen Nikolay Peskov, "İnanın ne sizin ne benim buna ihtiyacım var. Vatanımı savunmayla ilgili bir sorunum yok. Ama oradaki konumumu anlamam gerekiyor. Sizlerin bazı siyasi koşulları anlamanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...