Putin: Moskova'daki saldırıyı Ukrayna düzenledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin: Moskova'daki saldırıyı Ukrayna düzenledi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı havadan vurduğu sırada Moskova'da İHA saldırısı gerçekleşti. 25 İHA ile yapılan eylemde bazı binalar zarar gördü. Bu apartmanlarda yaşayanlar tahliye edilirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Putin, Ukrayna'nın sivilleri hedef aldığını belirterek "Bu bir terör eylemi" dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova'da yerleşim yerlerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı gerçekleştirildi. Rus yönetimi Ukrayna'yı suçladı. Kiev ise "Alakamız yok" açıklamasını yaptı. Olayla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de konuştu. Rus iş dünyasının temsilcileriyle Moskova’daki Kremlin Sarayı'nda bir araya gelen Putin, toplantının ardından basın mensuplarına bilgi verdi. Rus lider de işin arkasında Ukrayna olduğunu savundu.

PUTİN DE SALDIRIDAN UKRAYNA'YI SORUMLU TUTTU

Saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendiren Putin "Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Rusya ile Ukrayna arasında bu tür gerilim yaşanması kaçınılmazdı. Ukrayna ismi verilen topraklar son yıllarda Batı ile ilişkili insanlar tarafından yönetiliyor. Bu insanlar Ukrayna’dan bir anti-Rusya oluşturdu. Ukrayna'nın bağımsızlığından sonra tarafsız bir devlet olduğunu ilan ettiğini hatırlatmama izin verin. Bunun yerine yalnızca bize düşman olan, Rusya ve Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmayı amaçlayan NATO'ya katılmak istediler" dedi.

"KİEV YÖNETİMİ SİVİLLERE SALDIRIYOR"

Ukrayna'nın 2008 yılında NATO'ya katılmak için harekete geçtiğini hatırlatan ve 2014'te de Batı destekli bir darbe gerçekleştiğini aktaran Vladimir Putin "2014'te Rusya ile normal ilişki sağlamaya çalışan herkesi yok etme yoluna girdiler. Ardından Donbass'ta askeri operasyonlarla savaş başlattılar. Daha sonra problemi barışçıl yollarla çözmek istediklerini söyleyerek herkesi kandırdılar. Şimdi artık İHA saldırılarına ulaştık. Rusya Silahlı Kuvvetleri, Kiev rejimi tarafından Donbass'ta açılan savaşa karşılık vermek zorunda kaldı. Rus ordusu tam olarak Ukrayna'ya ait askeri tesisleri, silah depolarını ve akaryakıt depolarını uzun menzilli silahlarla vuruyor. Buna cevap olarak Kiev rejimi daha farklı bir yol seçti. Rusya'yı ve Rus halkını sindirmek için konutlara saldırma yolunu seçti. Bu tamamen terör faaliyetlerinin işaretidir" ifadelerini kullandı.

"NE OLSA BİZİ SUÇLAYACAKLAR"

Ukrayna'dan gelen bu saldırılar karşısında endişeli olduklarını da ekleyen Putin "Bu provokatif girişimler konusunda endişeliyiz, Ukrayna vatandaşları bunu anlamalı. Fakat biz ne dersek diyelim bunun suçlusunu Rusya’da arayacaklar. Ancak bilmeliler ki biz Ukraynalı kodamanların kullandıkları bu yöntemleri kullanmıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...