Obama'dan Maliki'ye çağrı

/ Kaynak: AA
Obama'dan Maliki'ye çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, Irak ve Musul'da yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu, Maliki'ye çağrıda bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama Malikiye çağrıda bulunarak mezhepçi yaklaşıma son vermesini, kucaklayıcı olmasını istedi. Irak'a asker göndermeyeceğini de belirten Obama, diğer yardım seçenekleri üzerinde görüşmlerin sürdüğünü kaydetti.

Obama ayrıca Irak'ın teröristler tarafından kısmen işgal edildiğini, kurtarma işini de Iraklıların yapacağını söyledi.

Irak'a asker göndermeyeceğiz

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'a asker göndermeyeceklerini ama ulusal güvenlik ekibinin hazırlamakta olduğu diğer birçok seçeneği gelecek günlerde değerlendireceklerini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak liderlerinin aralarındaki mezhepsel sorunların üstesinden gelmedikleri ve uzlaşmaya varmadıkları müddetçe ABD'nin herhangi bir askeri eyleminin sorunu çözmeyeceğini kaydetti.

Obama, "Şunu açıkça belirtiyorum: Iraklıların, birlikte çalışmaya hazır olduklarına yönelik bize güvence verdiği siyasi bir planı olmadığı bir ortamda, ABD kendini bir askeri eylem içine sokmayacak" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...