Bazı siyasi bloklar Musul'un ele geçirmesini kolaylaştırdı

/ Kaynak: AA
Bazı siyasi bloklar Musul'un ele geçirmesini kolaylaştırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Maliki'nin liderliğindeki Kanun Devleti Koalisyonu üyesi İsavi önemli açıklamalarda bulundu.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin liderliğindeki Kanun Devleti Koalisyonu üyesi İsavi, "Parlamentodaki bazı bloklar, IŞİD'in Musul'a girmesine kolaylık sağladığı ortaya çıktı" dedi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin liderliğindeki "Kanun Devleti Koalisyonu" üyesi Abbud el-İsavi, ülkedeki bazı siyasi blokların, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u ele geçirmesini "kolaylaştırdığını" öne sürdü.

İsavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Parlamentodaki bazı bloklar, IŞİD'in Musul'a girmesine kolaylık sağladığı ortaya çıktı. Yaşananların bazı siyasetçiler tarafından desteklendiğine dair istihbarat biligilerine ulaşıldı" dedi.

Parlamentonun toplanamamasına da değinen İsavi, "Ülkede olağanüstü hal ilan edilmesin diye dünkü parlamento oturumuna birçok milletvekili gelmedi. Bu da gösteriyor ki bazı siyasi bloklar, terörist grupların Musul'a girmesini kolaylaştırdı" değerlendirmesinde bulundu.

"IŞİD'in terör çetelerinden başka bir şey olmadığının" herkes tarafından bilindiğini savunan İsavi, ancak "IŞİD'in arkasına saklanan" bazı siyasi grup ve kuruluşların yanı sıra dışardan gelen desteklerin olduğunu ifade etti.

Peşmerge güçleri 2 IŞİD militanını tutukladı

Öte yandan Musul kentinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı peşmerge güçlerinin, 2 IŞİD militanını yakaladığı bildirildi.

Peşmerge yetkililerinden alınan bilgiye göre, elde edilen istibarat doğrultusunda Sincar dağının Şeli bölgesinde 2 örgüt üyesi tutuklandı. Silah ve askeri ekipmanın da ele geçirildiğini belirten kaynaklar, 2 kişiden birinin Afgan uyruklu olduğunu ve söz konusu kişilerin sorgu sırasında örgüt üyeliklerini itiraf ettiklerini söyledi.

Bu arada Musul'da silahlı gruplarla ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 26 askerin kaybolduğu, bunlardan 9'unun cesedinin daha sonra bulunduğu bildirildi.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...