Obama: Oyunun kuralları değişecek

Obama: Oyunun kuralları değişecek

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, Suriye için net konuştu: Kimyasal silah kullanılması çizginin aşılmasıdır. Bu, oyunun kurallarını değiştirecek.

nbsp;ABD Başkanı Barack Obama Suriye için ilk defa bu kadar net konuştu. Obama, Suriye hükümetinin kimyasal silahlar kullandığına yönelik kanıtların henüz ön bilgi niteliğinde olduğunu, bu tarz silahların kullanılmasının "oyunun kurallarını değiştireceğini" söyledi. Obama, Ürdün Kralı Abdullah ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye konusunda açıklamalarda bulundu. Kadın ve çocukları gözetmeksizin, sivillerin havan topları kullanılarak öldürülmesinin yeterince dehşet verici olduğunu söyleyen Obama, kitlesel imha silahlarının kullanılmasının ise uluslararası kuralların ve kanunların oluşturduğu çizgiyi aşacağını ifade etti. Obama, "Bu, oyunun kurallarını değiştiren bir şey olacaktır. Tedbirli bir biçimde hareket etmeli ve bu tip değerlendirmeleri dikkatli şekilde yapmalıyız. Ancak hepimiz, kimyasal silahlarların sivil toplumlar üzerinde sistematik bir şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğimizi biliyoruz" dedi. Obama kendisine yöneltilen bir soru üzerine de, Suriye'de kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığına dair araştırmaların uzun sürebileceği, bu konudaki kanıtların henüz ön bilgi niteliğinde olduğu bilgisini verdi. Obama ayrıca, "Suriye hükümetinin kendi halkı üzerine kimyasal silahlar kullanması, benim hesaplarımı ve ABD'nin bu gibi durumlara yaklaşımını değiştirecek çizgiyi aşacaktır. Yani bu bir aç-kapa tuşu değil" şeklinde konuştu. WASHINGTON İHA

nbsp;Obama: Oyunun kuralları değişecek

Koyunların sinir gazı sonucu öldüğü iddia ediliyor.


nbsp;Obama: Oyunun kuralları değişecek

HALEP'TE YAŞANDI
Kimyasal silahın delili
İngiliz Daily Mail'in haberinde, Halep'in Han El Assal bölgesinde koyun ölüleri, bir kez daha kimyasal silah kullanıldığı şüphelerine yol açtı. Daha önce de bölgede ölen bazı sivillerin ağzından köpükler çıkması ve gözbebeklerin küçülmesi kimyasal saldırıyı gündeme getirmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...