Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 13 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 13 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Nijerya’nın kuzeydoğusunda bir köye saldıran Boko Haram terör örgütüne mensup silahlı saldırganlar, köyde katliam yaptı. Nijeryalı yetkililer, saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Batı Afrika’da sular durulmuyor. Nijer'e askeri müdahale tehdidinde bulunan Nijerya’da terör örgütü Boko Haram üyeleri, Borno eyaletine bağlı Wulari köyüne kalabalık bir grupla saldırı düzenledi.

Yerel basındaki haberlere göre, saldırıda 13 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde on binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenliyor.

NİJERYA'DA KANLI SALDIRILAR

Batı Afrika'nın en kalabılık ülkesi Nijerya, son dönemde kanlı saldırıların hedefi haline geldi. 

Boko Haram ve El Kaide gibi terör örgütleri dışında yerel halk arasındaki anlaşmazlıklar da büyük çatışmalara neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde dini ya da kaynakların paylaşımı nedeniyle anlaşmazlık yaşayan iki grup arasında yaşanan çatışma sonucunda 21 kişi hayatını kaybetmişti.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AA - Türkiye Gazetesi

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...