Netanyahu ateşkes isteyen Hamas'a meydan okudu: Savaş istedi ve bununla yüzleşecek, bu daha başlangıç

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Netanyahu ateşkes isteyen Hamas'a meydan okudu: Savaş istedi ve bununla yüzleşecek, bu daha başlangıç

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken ateşkes isteyen Hamas'a İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu'nun cevabı sert oldu. Açıkça Hamas'a meydan okuyan Netanyahu, Gazze'ye yapılan bombardımanın sadece başlangıç olduğunu belirterek "Hamas savaş istedi ve bununla yüzleşecek, düşmanlarımıza yapacaklarımız nesiller boyu yankılanacak" dedi.

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalar 3. güne girerken Hamas, İsrail ile barış görüşmelerine hazır olduklarını duyurarak, tüm siyasi diyaloglara açık olduklarını bildirmişti. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kendilerini Aksa Tufanı operasyonu ile hedef alan Hamas'a sert sözlerle meydan okudu. 

"Hamas savaş istedi ve bununla yüzleşecek" diyen Netanyahu, "Düşmanlarımıza yapacaklarımız nesiller boyu yankılanacak. Önümüzde zor günler var ve kazanmaya kararlıyız. Kaçırılanlar ve kaybolanlar için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Gazze'de Hamas'a yönelik hava saldırılarının "sadece başlangıç" olduğunu söyleyen Netanyahu, Hamas ile terör örgütü IŞİD'in zulmünün aynı olduğunu belirterek, militanların hala İsrail’de olduğunu belirtti. 

Netanyahu ateşkes isteyen Hamas'a meydan okudu: Savaş istedi ve bununla yüzleşecek, bu daha başlangıç

“SAVAŞ İSTEDİLER, SAVAŞ ALACAKLAR”

“Biz Hamas’ın kim olduğunu her zaman biliyorduk. Artık tüm dünya biliyor. Hamas, IŞİD’dir. Ve dünyanın IŞİD’i yendiği gibi biz de onu yeneceğiz. Bu aşağılık düşman savaş istedi ve savaş alacak” diye devam eden Netanyahu, Gazze’de esir tutulan İsrailliler için her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

PARLAMENTOYA ÇAĞRI

İsrail Başbakanı, parlamentoya çağrıda bulunarak geniş bir koalisyon hükümeti kurulması gerektiğini işaret etti.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemişti.
Sınır kapısındaki İsrail ordu güçlerini tasfiye ederek burayı ele geçiren silahlı gruplar, ardından sınırı aşarak İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti.
İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 687 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin de yaralandığını açıklamıştı.
Hamas saldırılarında ise 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...