Nepal'de grev yapan göstericilerle polis çatıştı

/ Kaynak: AA
Nepal'de grev yapan göstericilerle polis çatıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhalefetin çağrısı üzerine başlayan 3 günlük grevin ilk gününde göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Nepal'de iktidarı yeni anayasayı ulusal mutabakata başvurmadan parlamentodan geçirmeye çalışmakla suçlayan muhalefetin çağrısı üzerine başlayan genel grevin ilk günü polis ve göstericiler arasında çatışmalara sahne oldu. Nepal'de muhalefet partilerinin çağrısı üzerine başlayan üç günlük grevin ilk gününde başkent Katmandu'da okullar, iş yerleri ve dükkanların çoğu açılmadı. Başkentte bazı araçların ateşe verilmesi üzerine 14 kişi gözaltına alındı. Nepal Polis Sözcüsü Kemal Singh Bam, göstericilerin yolcu olarak bindikleri bir taksiyi ateşe verdiklerini, ülkenin batısındaki Pokhara kentinde bir kamyona, Jhapa kentinde ise bir otobüse zarar verdiklerini söyledi. Muhalefet liderlerinden ve Nepal'in eski başbakanlarından Baburam Bhattarai, sosyal medyada grevi savunarak, "grevin değil greve sebep olan şeylerin kötü olduğunu" söyledi.
İktidar ve muhalefet, Nepal'deki yeni federal yapılanmada eyaletlerin sınırları ve isimleri konusunda anlaşamıyor. Nepal, 2008'de 239 yıllık monarşiden cumhuriyet rejimine geçmiş, ülkedeki siyasi farklılıklar nedeniyle 2008'de oluşturan parlamentoda anayasa hazırlanamamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...