NATO üyesi oldu, ağzı kulaklarına vardı! Finlandiya NATO üyeliğinden çok memnun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO üyesi oldu, ağzı kulaklarına vardı! Finlandiya NATO üyeliğinden çok memnun

DÜNYA Haberleri

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde değerlendirmelerde bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO aracılığıyla kendi güvenliğini üst düzeye çıkardığını söylerken, Finlandiya'nın NATO üyeliğinin kimseyi hedef almadığını belirtti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa tarafından resmi törenle karşılandı.

Niinistö, resmi temaslarının ardından Johannesburg'daki Güney Afrika Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde değerlendirmelerde bulundu.

Finlandiya devlet başkanı, Ukrayna-Rusya savaşı, NATO, Afrika ve küresel güvenlik başta olmak üzere birçok konu hakkında konuştu.

"NATO ÜYELİĞİMİZ KİMSEYİ HEDEF ALMIYOR"

Avrupa’daki güvenlik meydan okumalarına değinen Niinistö, “Ukrayna ve Rusya arasında devam eden çatışmaların olumsuz küresel sonuçlarının bulunduğunu” söyledi ve Moskova’yı “saldırgan” olmakla suçladı.

Yıllar boyunca güvenlik ve savunmaya yatırım yaptıklarını anımsatan Niinistö, "Finlandiya'nın NATO üyeliği kimseyi hedef almıyor. NATO aracılığıyla kendi güvenliğimizi üst düzeye çıkarıyoruz. Değerlerimize sahip çıkacağız. Finlandiya, anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözülmesini amaçlayan istikrarlı ve öngörülebilir bir İskandinav ülkesi olmaya devam edecek” dedi.

NATO üyesi oldu, ağzı kulaklarına vardı! Finlandiya NATO üyeliğinden çok memnun

TÜRKİYE FİNLANDİYA'YA YEŞİL IŞIK YAKTI, İSVEÇ'İ UYARDI

Finlandiya ve İsveç geçtiğimiz yıl Ukrayna-Rusya savaşının getirdiği güvenlik endişelerini giderebilmek için NATO’ya tam üyelik başvurusu yaptı.

NATO ittifakının önde gelen ülkelerinden olan Türkiye, bu iki ülke ile ilgili endişelerini dile getirdi ve Türkiye-Finlandiya-İsveç arasında üçlü bir muhtıra imzaladı.

İmzalanan muhtıra gereği Finlandiya ve İsveç, Türkiye’nin terörün her türlüsüyle mücadele konusundaki endişelerini gidermek konusunda taahhütte bulundu.

Aylar süren değerlendirmelerin ardından Ankara, Finlandiya’nın NATO ittifakına katılmasına yeşil ışık yakarken, İsveç’in terörle mücadele konusunda somut adımlar atması gerektiğini ifade ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...