NATO, Türkiye'ye gözlemci göndermeli

- Güncelleme:
NATO, Türkiye'ye gözlemci göndermeli

Dünya Haberleri

Polonya’ya füze düştüğünde ayağa kalkan NATO, terör örgütünün Suriye topraklarından ülkemize attığı roketler karşısında ise net bir duruş gösteremedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Türkiye’nin on yıllardır süren terörle mücadelesinde tek bir toplantı, kınama veya herhangi bir girişimde bulunmayan NATO’nun, Polonya’nın topraklarına kazaen roket düşmesi sonrasında gösterdiği tavır, çifte standardı gözler önüne serdi. Güvenlik uzmanları, son olarak terör örgütünün, Suriye topraklarından attığı roketler karşısında sesini çıkarmayan NATO’dan, Türkiye’nin bazı yaptırımlar isteyebileceğine dikkat çekti.

Gazetemize konuşan güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, 30 yıllık meslek hayatı boyunca NATO’nun amacına hizmet ettiğini görmediğini belirterek şöyle konuştu: NATO sürekli olarak ABD, İngiltere gibi ülkelerin çıkarlarına hizmet ediyor. Bunu çeşitli yerlerde Irak ve Afganistan’da gördük. Bırakın destek olmayı; köstek oluyor. Terörle haklı mücadelemizde NATO üzerinden birçok ambargo ve yaptırım ile karşılaştık; ‘Verdiğimiz silahları bu alanda kullanamazsınız’ gibi. Türkiye birliği, beraberliği dağıtmamak adına sabırla hareket etti. Müslüman bir devlet olduğunuz için dinî ve etnik anlamda ötekileştiriliyorsunuz. Polonya’ya roket düştüğünde NATO bir anda ayağa kalkıyor, hemen müdahale konuşuluyor. Son iki günde 15-20’ye yakın saldırı aldık, tek bir kelime duymadık. Sadece NATO’nun değil; birçok kurumun sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kurumların hepsi Vahşi Batı dediğimiz yapının menfaatlerine paralel tavır izliyorlar. IMF, BM, UNESCO gibi kurumlar üzerinden hiçbir çözüm çıkmıyor.

FÜZE HASARLARI TESPİT EDİLMELİ

Emekli Hava Kurmay Albay Gürsel Tokmakoğlu ise şunları kaydetti: Türkiye’nin sınırına terörist PKK tarafından atılmış roketler var ve siviller ölüyor. NATO hiç değilse 4. maddeyi işleterek bu konuyu mütalaa etmeli. Polonya’da olduğu gibi NATO, Türkiye’ye bir araştırma komisyonu göndererek atılan roketleri ve hasarı tespit etmeli. Bunu ittifaklık ruhu için yapmalı. Gözlemcinin tespitinden sonra da istişare toplantısı yapılmalı. NATO’nun kurumlarını işletmek için baskı uygulamamız lazım. Bu bizim elimizi güçlendirir. Dışişleri Bakanlığının, NATO Büyükelçimizin bu konuda resmen başvurması gerekiyor. NATO’nun rapor tutması istenmeli ve istişare toplantısı talep edilmeli. Eğer ki toplanmaz ise bu durum diplomatik olarak kayda girer. Bundan sonraki terörle mücadeleyle ilgili görevlerde Türkiye’den bir talepte bulunulduğunda bu göz önünde bulundurulur.

POLONYA'YA İKİ BOMBA DÜŞTÜ DİYE AYAĞA KALKTILAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile bir araya geldi. Basın toplantısında PKK/YPG’ye yönelik operasyonu ‘aşırı güç kullanıldı’ diye eleştiren Alman gazeteciye Soylu ders niteliğinde şu cevabı verdi: Bugün bir çocuğumuz ile genç bir öğretmeniz defnedildi. İstiklal Caddesi’nde masum insanlar öldürüldü. Polonya’ya iki bomba düştü diye NATO ayağa kalktı. İnsanlar coğrafyalarına, dillerine, dinlerine  göre ayrıştırılamazlar.

 

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...