Moskova'da yapılması önerilen Suriye görüşmeleri

/ Kaynak: AA
Moskova'da yapılması önerilen Suriye görüşmeleri

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı: 'Esad'ın bu düzeydeki bir görüşmeye geleceğini düşünmüyorum ama hayatta hiçbir seçeneği gözardı edemezsiniz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, ocak ayında Moskova'da düzenlenmesini teklif ettikleri "Suriye görüşmeleri"ne Devlet Başkanı Beşşar Esed'in katılacağını düşünmediklerini söyledi.
Lukaşeviç, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, planlanan "Suriye görüşmeleri"nin detaylarını açıkladı.
Suriye görüşmelerini 20 Ocak'tan sonra gerçekleştirmeyi planladıklarını bildiren Lokaşeviç, müzakerelerin resmi bir formatta olmayacağını, bu nedenle katılımcılara resmi davetiye göndermeyeceklerini ifade etti.
Görüşmelere önce Suriye muhalefeti temsilcilerinin davet edileceğini kaydeden Lukaşeviç, "Fikir alışverişinde bulunacağız, daha sonra görüşmelere hükümet temsilcileri dahil olacak" dedi.
Lukaşeviç, görüşmelerin etaplar halinde düzenlenmesinin planlandığını belirterek, muhaliflerden hangi grupların ve isimlerin davet edileceğine daha sonra karar verileceğini ifade etti.
Suriye hükümeti tarafından hangi isimlerin Moskova'ya geleceğine rejim yönetiminin karar vereceğini vurgulayan Lukaşeviç, "Esad'ın bu düzeydeki bir görüşmeye geleceğini düşünmüyorum, ama hayatta hiçbir seçeneği gözardı edemezsiniz" değerlendirmesinde bulundu.
Lukaşeviç, Suriye rejimi tarafında Dışişleri Bakanı ve yardımcısının müzakerelerde görevli olduğunu hatırlattı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...