Miçotakis’ten seçim vaadi: Türkiye’ye ‘dostluk eli’ uzatacağız

- Güncelleme:
Miçotakis’ten seçim vaadi: Türkiye’ye ‘dostluk eli’ uzatacağız

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başkanı Miçotakis, seçimi kazanırsa Türkiye’ye dostluk eli uzatacağını belirtti. Miçotakis öte yandan Türkiye’de kurulacak yeni hükümetle diyaloğa açık olduklarını ifade etti. Yunanistan Başkanı, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bir felaketin olmasını beklemek zorunda değiliz ifadelerini tekrarladı.  

Türkiye 14 Mayıs Pazar günü seçime giderken komşuyu da seçim heyecanı sardı. Yunanistan 21 Mayıs’ta seçime gidecek. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, seçimi kazanması halinde Türkiye’de seçimi kazanan yönetime “dostluk eli” uzatacağını belirtti. Kendisi de seçimlere gidecek olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’de seçimi kim kazanırsa kazansın diyaloğa açık olduklarını kaydetti.

“TÜRKİYE BATI’YA YÖNELİK YAKLAŞIMINI GÖZDEN GEÇİRMELİ”

Associated Press’e röportaj veren Miçotakis, Türkiye’de yeni hükümetin Batı’ya yönelik yaklaşımını gözden geçirmesini umut ettiğini belirtti. “Seçimi kazanacak Türk hükümetinin genel olarak sadece Yunanistan'a değil, Batı'ya, Avrupa'ya, NATO'ya ve ABD'ye karşı tutumunu yeniden gözden geçirmesini umuyorum.” diyen Miçotakis, “Ama yine de gerçekçi olmalı, çok saf olmamalıyım ve bu yüzden ... biz sağlam dış politikamıza devam edeceğiz. Bu, caydırıcılık ve savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edeceğimiz anlamına geliyor.” ifadesini kullandı.

“BİR FELAKETİN OLMASINI BEKLEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Türkiye ve Yunanistan’da yaşanana doğal felaket ve kazaların ardından iki ülke arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmeye işaret eden Miçotakis, “Bir felaketin olmasını beklemek zorunda değiliz, kalıcı bir gerilim durumunda yaşamak da kaderimizde yok." dedi.

Kaynak: AP

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...