Meksika'da 7,6 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi

Düzenleyen:
Meksika'da 7,6 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi

DÜNYA Haberleri

Meksika'nın batısındaki Michoacan eyaletinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkede tsunami alarmı verildi.

Meksika'nın batı orta kesiminde bulunan Michoacan eyaletinde yerel saatle 13.05’te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssü eyalete bağlı Aquila şehri olarak açıklandı. Yaklaşık 15 kilometre derinlikte gerçekleşen zelzele, başkent Mexico City, Colima, Guerrero, Oaxaca, Morelos eyaletlerinde de hissedildi. Ardından bu eyaletlerde afet alarmı devrere girdi. Sahile yakın bölgeler için tsunami uyarısı yapıldı. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Colima eyaletine bağlı Manzanillo şehrinde üzerine duvar yıkılan 1 kişinin öldüğünü duyurdu. Obrador, Mexico Şehri Hükümet Şefi Claudia Sheinbaum ile görüştüğünü, başkentte ciddi bir zararın olmadığını belirtti.

Öte yandan, afetten 45 dakika önce ülke genelinde deprem tatbikatı yapıldı. Bu tatbikattan sonra gerçek depremin yaşanması dikkat çekti. Şu ana kadar herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.

.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...