Mahmud Abbas'tan Bayram mesajı

/ Kaynak: AA
Mahmud Abbas'tan Bayram mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Bağımsız Filistin devletinin kurulması ve milli mutabakatın sağlanması için müzakerelere devam edeceğiz" dedi.

Abbas, üst düzey yetkililerle kıldığı bayram namazının ardından başkanlık binasında düzenlediği basın açıklamasında, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve milli mutabakatın sağlanması için müzakerelere devam edeceklerini belirtti. Filistin halkına ve İslam dünyasına bayram tebriklerini ileten Abbas, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilerin tümünün serbest bırakılmaları için ısrarcı olduklarını vurgulayarak, "Filistin-İsrail arasındaki barış müzakereleri stratejik bir seçenektir. Amacımız Filistin halkını meşru haklarına karşı yabancılaştırmak değil" ifadesini kullandı. Hamas hareketi ile milli mutabakat görüşmelerinin devam ettiğine de değinen Abbas, en kısa zamanda başkanlık ve meclis seçimlerinin yapılacağını dile getirdi. Abbas daha sonra eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın kabrine çelenk bıraktı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...