Macron'dan tasarruf çağrısı: Rus gazı olmadan idare etmeye hazırlanmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Macron'dan tasarruf çağrısı: Rus gazı olmadan idare etmeye hazırlanmalıyız

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan ülkesine tasarruf yapması için uyarı geldi. Macron Rus gazı olmadan idare etmeleri gereken duruma hazırlanmaları gerektiğini söyleyerek enerji tasarrufu yapmaya çağırdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa karşı gelen Batı’lı ülkelere gazı keserek yaptırımlara cevap verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesine tasarruf yapma çağrısında bulundu ve "Tamamen Rus gazı olmadan idare etmemiz gereken bir senaryoya hazırlanmalıyız. Bu muhtemel. Genel seferberliğe ihtiyacımız var" uyarısı yaptı.  

Macron , işletmeleri devlet kurumlarını ve haneleri daha fazla enerji tasarrufu yapmaya çağırdı.

‘ENERJİYİ SAVAŞTA SİLAH OLARAK KULLANACAĞININ MESAJINI VERİYOR’

Bastille Günü'yle ilgili açıklama yapan Macron, "Rusya, şimdiden gaz dağıtımını kesmeye başladı ve enerjiyi savaşta silah olarak kullanacağının mesajını veriyor" dedi.

ELEKTRİK VE PETROL KITLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Fransa Cumhurbaşkanı, ilk kez, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonucunda ülkesinin 1970'lere ilişkin elektrik ve petrol kıtlığı senaryosu ile karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

ENERJİ TASARRUFU ÇAĞRISI YAPTI

Almanya, sokak ışıklarını karartmaktan yüzme havuzlarındaki ısıtmayı kısmaya kadar çeşitli hamlelerde bulunarak enerji tasarrufu için çabalıyor.

‘BU YAZ VE SONBAHAR ÇOK ZOR OLACAK’

Macron ayrıca, Ukrayna'daki savaşla ilgili de açıklamalar yaptı ve savaşın uzun süreceğini söyledi. Bu yüzden Batılı ülkelerin, Devlet Başkanı Vladimir Zelensky hükümetini ve Ukrayna ordusunu desteklemeye devam etmesi gerektiğini kaydetti.

'SAVAŞI DURDURMAK İSTİYORUZ' 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France 2 televizyon kanalına röportaj verdi. Macron, "Savaşı durdurmak istiyoruz. Bir dünya savaşı istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 Financial Times'ın haberine göre, Macron, "Savaş alanında bu yaz ve sonbahar çok zor olacak" diye ekledi.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...