Lavrov açtı ağzını yumdu gözünü: Savaş istiyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lavrov açtı ağzını yumdu gözünü: Savaş istiyorlar

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oturumu sonrasında gazetecilere durum değerlendirmesi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD başta olmak üzere Batı ülkelerini kendi hakimiyetlerini sürdürmek için yeni bir savaş turu hazırlıkları yapmakla suçladı. Lavrov, "Çok kutuplu dünya düzeni nesnel olarak şekilleniyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumuna başkanlık etti.

Oturumun ardından basın toplantısı düzenleyen Lavrov, ABD, NATO, Avrupa ve Ortadoğu'daki gelişmeler başta olmak üzere birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ABD TEK KUTUPLU DÜNYA DÜZENİNİ KORUMAYI AMAÇLIYOR”

Rus Dışişleri Bakanı, ABD ve yakın müttefiklerini dünyanın farklı noktalarında yeni savaşlar çıkarmak peşinde koşmakla suçladı.

Lavrov, “Dünya'da hakimiyeti sürdürmek için yeni bir savaş turu hazırlıkları yapılıyor. Çok kutuplu dünya düzeni nesnel olarak şekilleniyor. Ancak bunun ne şekilde olacağını bilmiyorum" dedi.

Lavrov açtı ağzını yumdu gözünü: Savaş istiyorlar

“NATO, RUSYA’YI YOK ETMEK İSTEDİ”

Lavrov’a göre NATO Rusya'yı yok etmeyi amaçladı ancak bu konuda başarılı olamadı.

Rusya’nın ayakları üzerinde durmayı başardığını savunan Lavrov, “Rusya, NATO'nun sınırlarını genişletmemesini istedi. Biz çok şey istemedik. Bunu önlemenin gerekliliğine vurgu yaptık. Bize birkaç kez bunun olmayacağına dair sözler verildi. Yalan söylediklerini artık herkes biliyor. Dahası Minsk Anlaşması ve diğer anlaşmalarda da yalanlar söylediler" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...