Kuzey ve Güney Kore görüşmesinin önündeki tüm engeller kalktı

/ Kaynak: CHA
Kuzey ve Güney Kore görüşmesinin önündeki tüm engeller kalktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Kuzey Kore ve Güney Kore'nin görüşmesinin önündeki tüm engeller kalktı. Görüşmenin başkent Seul'deki Grand Hilton Hotel'de yapılacağı bildirildi.

Kuzey Kore ile Güney Kore, yarın "İlgili Makamlar Görüşmesi" adı altında bir üst düzey görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin başkent Seul'deki Grand Hilton Hotel'de yapılacağı bildirildi. Kuzey Kore ve Güney Kore'nin görüşmesinin önündeki tüm engeller kalktı. Geçtiğimiz hafta sonu gece geç saatlere kadar on görüşme yapan iki taraf sonunda bir çok konuda ortak karara vardı. Güney Kore Birleştirme Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, görüşmenin Grand Hilton Hotel'de yapılacağı bildirildi. Görüşme iki gün güreceğinden dolayı, Seul'e gelecek olan heyetin yine aynı otelde konaklayacağı tahmin ediliyor. Öte yandan görüşmenin iki taraftan da katılacak olan 5 kişilik heyetler arasında olacağı ifade edildi. Görüşmenin ne seviyede olacağı ise halen belirsizliğini koruyor. Güney Kore tarafı görüşmenin bakanlar seviyesinde olmasını isterken, Kuzey Kore tarafı ise bu derecede üst düzey bir görüşmenin gereksiz olduğunu düşünüyor. Kuzey Kore'den Birleşme Cephesi Başkanı (Birleştirme Bakanı) Kim Yang-geon'un gelmesinin halen ihtimal dahilinde olduğu bildirilirken, gelmesi halinde Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi ziyaret de edebileceği konuşuluyor. Birleştirme Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise Kuzey Kore tarafından böyle bir teklifin gelmediği aktarıldı.
Birleşme Cephesi Başkanı Kim, Güney Kore'nin eski Devlet Başkanı Kim Dae-joong'un cenaze törenine katılmak için, 2009 yılında Kuzey Kore'den gelen heyetin başkanlığını yapmıştı. Kim, bu ziyaretinde bir önceki Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ı ziyaret etmişti.
Kuzey Kore ile Güney Kore'de son bir buçuk senede lider değişimi yaşandı. Kuzey Kore'de Kim Jong-il öldükten sonra koltuğuna oğlu Kim Jong-un otururken, Güney Kore'de ise seçimleri yine mufazakarlardan Park Geun-hye kazandı. Diğer muhafazakarlara göre daha yumuşak bir Kuzey Kore politikası izleyen Park, Kore Yarımadası'nda 'Güven Dönemi' politikası uyguluyor. Böylelikle yarınki toplantı iki yeni yönetim arasındaki ilk toplantı olacak.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...