Julian Assange'dan Edward Snowden'a destek

/ Kaynak: AA
Julian Assange'dan Edward Snowden'a destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, ABD istihbarat bilgilerini basına sızdıran eski CIA ajanı Edward Snowden'a destek verdi.

İngiltere'nin Ekvador Büyükelçiliği'nde yaklaşık 1 yıldır sığınmacı olarak yaşayan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Sky haber kanalına yaptığı açıklamada, "Edward Snowden'ın bir kahraman olduğunu ve son 10 yılın en ciddi olaylarından birini ortaya çıkardığını" kaydetti. Snowden'ın artık güvende olmadığını da belirten Assange, "Böyle bir olayın açık bir şekilde kamuoyuna sunulması ve ortaya çıkması sevindirici" dedi. Julian Assange, ABC News'a yaptığı açıklamada ise "Snowden'ın adamlarıyla dolaylı olarak irtibatta olduğunu" söyledi ancak bu iletişimin detaylarını açıklamadı. Bu arada İngiliz yayın kurumu BBC, 29 yaşında eski CIA ajanı olduğu bildirilen Edward Snowden'ın ortadan kaybolduğunu aktarıyor. Snowden'ın nerede olduğunun bilinmediği ancak hala Hong Kong'da bulunduğunun tahmin edildiği kaydediliyor. İngiliz Guardian gazetesi dün yaptığı haberle, ABD istihbarat servislerinin birçok kişinin telefon kayıtlarını ve internet faaliyetlerini izlediği haberini sızdıran kişinin eski CIA ajanı Edward Snowden olduğunu açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...