Kuzey Kore, sınırı izinsiz geçen ABD'li askerin akıbetini duyurdu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore, sınırı izinsiz geçen ABD'li askerin akıbetini duyurdu!
DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore, 18 Temmuz’da izinsiz bir şekilde Kuzey Kore sınırını geçen 23 yaşındaki ABD askeri Travis King’in gözaltına alındığını doğruladı.

Güney Kore’den Kuzey Kore’ye izinsiz bir şekilde geçen ABD askeri Travis King’in akıbeti hakkında Pyongyang yönetiminden açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler Komutanlığı (UNC) tarafından yapılan açıklamada, Travis King’in nerede olup olmadığına dair Kuzey Kore ordusu ile iletişime geçildiği ve Kuzey Kore’den açıklama geldiği belirtildi.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin King’i gözaltına aldığını doğruladığı aktarıldı. King’in ABD’ye güvenli bir şekilde dönmesi için Kuzey Kore’den detaylı bir yanıt alınamadığı aktarılırken, Kuzey Kore’ den King’in gözaltına alınmasına yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

GÜNEY KORE’DE 2 AY HAPİS YATMIŞTI

ABD ordusuna mensup King'in Güney Kore’de 18 Temmuz’da katıldığı bir tur sırasında Kuzey Kore tarafına geçmişti. King’in Kuzey Kore’ye geçmeden önce Güney Kore’de hâkim karşısına çıktığı ortaya çıkmıştı.

King, Güney Kore’de kamu malına zarar vermek ve bir gece kulübünde bir kişiye şiddet uygulamak suçlamasıyla yargılanmıştı. Güney Kore’de 10 Temmuz’da serbest kalan King’in, Kuzey Kore’ye tam olarak neden geçtiği belirsizliğini hala koruyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...