Kosova Türklerinin acı günü: Arif Bütüç hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kosova Türklerinin acı günü: Arif Bütüç hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Uzun yıllar siyasette yer alan Kosova Adalet Türk Partisi Genel Başkanı Arif Bütüç’ten gelen haberler yakınlarını ve sevdiklerini kahretti. Bütüç’ün evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiği açıklandı.

Arif Bütüç, Kosava’nın Prizren şehrindeki Mamuşa kasabasının adem-i merkeziyetçilik projesi çerçevesinde belediye statüsüne dönüşmesiyle birlikte ilk belediye başkanı oldu.

Kosova Adalet Türk Partisi Genel Başkanı olan Bütüç, iki dönem Mamuşa Belediye Başkanlığı yaptı.

İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre uzun yıllar siyasette aktif olarak yer alan Bütüç, bu sabah saat 04.00 sıralarında evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kosova Türklerinin acı günü: Arif Bütüç hayatını kaybetti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bütüç, geçtiğimiz hafta İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rumeli Buluşmasına katılmış ve Erdoğan’ın elinden plaket almıştı.

Aynı zamanda Türk vatandaşı olan Arif Bütüç, Prizren Başkonsolosluğu’nda oyunu geçtiğimiz hafta kullanmış ve Kosova'daki Türk vatandaşlarının da oylarını kullanmaları çağrısında bulunarak sosyal medya hesabından Erdoğan’a destek mesajı yayınlamıştı.

Bütüç'ün, Mamuşa'da Türkiye'nin desteğiyle yaptırdığı Atatürk Lisesi ve Anadolu İlkokulu'nun açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...