KKTC'den İsrail'e tepki: Bu bir savaş suçudur, bir cinayettir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
KKTC'den İsrail'e tepki: Bu bir savaş suçudur, bir cinayettir
DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

KKTC Başbakanı Üstel, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni hedef göstermesine sert tepki gösterdi. Hastane olan bölgelerin ve hastanelerin herhangi bir savaş esnasında bombalanmayacağını belirten Üstel, "Bu bir savaş suçudur, bir cinayettir" dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başka hiçbir ülkenin bu konuda sesini çıkarmadığını vurgulayarak Avrupa Birliği'ne seslendi.

Son dakika haberi: Gazze Şeridi'ne karşı 7 Ekim'de başlattığı hava saldırılarına karadan devam eden İsrail; çocuk, kadın ayırt etmeksizin öldürmeye devam ediyor. İsrail ordusu son olarak binlerce yaralı ve yerinden edilmiş sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef gösterdi.

Birleşmiş Milletler, "Sağlık tesislerine yönelik herhangi bir saldırı uluslararası insancıl hukukun ihlali olacaktır" açıklamasında bulunurken, bir tepki de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel'den geldi. 

"BU BİR SAVAŞ SUÇUDUR, CİNAYETTİR"

Şifa Hastanesi'nin İsrail ordusunca hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Üstel, "Hastane olan bölgeler ve hastane, herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz. Bu bir savaş suçudur, bir cinayettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başka hiçbir ülkenin bu konuda sesini çıkarmadığını vurgulayan Üstel, "Geldiğimiz noktada, hastaneler bombalanıyor, sivil, masum, yaralı insanlar, kadın ve çocuklarımız göz göre göre İsrail'in bombaları arasında hayata gözlerini yumuyor. Bu kabul edilebilir değil. Dünya nerede? Avrupa Birliği nerede? İnsan hakları nerede?" diyerek, sivillerin ve savunmasız insanların bombalanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

"İSRAİL HER TARAFA BOMBA YAĞDIRIYOR"

KKTC Başbakanı Üstel, şunları kaydetti:

"İnsan haklarına aykırı şekilde ve savaş kurallarını çiğneyerek, bir cinayet işleyerek hastane tehdit ediyorsunuz, oralardan çıkan insanlar nereye gidecek? Nereye gittiklerini bilseler veya bilmeseler de zaten İsrail, her tarafa bomba yağdırıyor. O yüzden bir an önce bu savunmasız insanların sığındıkları hastaneler, gerekse Şifa Hastanesi'nde bu tehditlerin doğru bir tehdit olmadığını ve buna artık ne Avrupa'nın ne de dünyanın duyarsız kalmamasını temenni ediyoruz.

Bir hekim olarak, oralarda sığınan insanların tedavi edilmesinin önüne geçilmesinin insan hakları açısından suç olduğunu düşünüyorum. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...