İngiltere'den İsrail'in Gazze'deki kanlı saldırılarına destek: Kendini savunuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İngiltere'den İsrail'in Gazze'deki kanlı saldırılarına destek: Kendini savunuyor
DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İsrail'in Hamas'a karşı askeri harekatını genişlettiğini belirterek "İsrail'in uluslararası insancıl hukuk doğrultusunda kendini savunma hakkını destekliyor ve Filistinli sivillerin korunması için baskı yapmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in Hamas'a karşı askeri harekatını genişlettiğine işaret ederek ülkesinin en önemli önceliğinin, Gazze ve bölgedeki İngiliz vatandaşlarının güvenliği olmaya devam ettiğini bildirdi.

Bakan Cleverly, paylaşımında, "İsrail'in uluslararası insancıl hukuk doğrultusunda kendini savunma hakkını destekliyor ve Filistinli sivillerin korunması için baskı yapmaya devam ediyoruz." ifadesine yer verdi.

Cleverly, kendisine daha önce birçok kez yöneltilen "Gazze'de ateşkes çağrısında bulunmayacak mısınız?" sorularına "İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu" cevabını vermişti.

GAZZE'DE 21 GÜNÜN EN AĞIR BOMBARDIMANI

İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurmaya devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını artırdığını ve bu gece kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

İsrailli Sözcü Hagari ayrıca kuzey sınırındaki İsrail ordu kuvvetlerinin yüksek alarm durumunda olduğunu dile getirdi.

Hagari'nin açıklaması, İsrail Hava Kuvvetleri'nin son saatlerde Gazze Şeridi'ne düzenlediği yoğun hava saldırılarıyla eş zamanlı geldi.

2 MİLYON KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Filistin Telekomünikasyon Şirketi, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çok yoğun saldırıları nedeniyle sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

İsrail-Hamas çatışması 21 gündür tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna karşılık önce Gazze'yi abluka altına alan İsrail ardından sivil, çocuk demeden hastane, cami ayrımı gözetmeden şehre bomba yağdırdı. 21 gündür aralıksız süren bombardımanda binlerce sivil hayatını kaybetti,1 milyondan fazla Filistinlini yaşadığı Gazze harabeye döndü. 

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 7 BİN 326'YA YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...