Karabağ yeniden inşa edilecek

Karabağ yeniden inşa edilecek

DÜNYA Haberleri

Yaklaşık 30 yıl işgal altında bulunan topraklarını geçen yıl başlattığı askerî harekâtla kurtaran Azerbaycan’ı, yeni yerleşim birimlerinin inşa edileceği, altyapı ve üstyapı projelerinin gerçekleştirileceği bir dönem bekliyor.

Azerbaycan’da faaliyet gösteren diplomatik misyon temsilcileri, Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile bölgeye yaptığı son ziyarette hem Azerbaycan'ın imar ettiği Çocuk Mercanlı köyünü, hem de Ermenistan’ın Cebrayıl ve Zengilan illerindeki yıkımı gördü. İşgalden kurtarılan bölgelerde yeni bir imar siyaseti planladıklarını bildiren Hacıyev, ellerinde Çocuk Mercanlı örneğinin bulunduğunu, bu köyün çatışma sonrası imar ve yeniden kurulma örneği olduğunu belirtti. Hacıyev, “Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde işgalden kurtarılan bölgelerde daha da güzel köyler inşa edilecek. ‘Akıllı köy’, ‘akıllı şehir’ konseptleri, en çağdaş şehir yönetim modelleri uygulanarak yeni imar politikası hayata geçirilecek. Bu da dünya için çatışma sonrası rehabilitasyon örneği olacak. Ermenistan’ın yıllarca uyguladığı vandalizm, vahşilik ve uzlaşmaz siyaset, Azerbaycan tarafından yapıcı bir siyasete, yeni bir imara dönüşecek” dedi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, işgalden kurtarılan topraklarda çok büyük bir yıkım olduğunu, buranın yeniden imarı için çok büyük çabalar harcanması gerektiğini belirterek “Biz Türkiye olarak bu çabalara katkı vermeye hazırız” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...