İsrail ile Yunanistan ilişkileri geliştiriyor

İsrail ile Yunanistan ilişkileri geliştiriyor

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisinde Yunan mevkidaşı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi.

İki lider yaptıkları görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, İsrail ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu. İsrail ile Yunanistan arasında ticaret, güvenlik ve teknoloji alındaki iş birliğinin büyüdüğünü belirten Netanyahu, Miçotakis ile Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (EastMed), iki ülke arasındaki turizmin geliştirilmesi ve Covid-19'a karşı mücadele başta olmak üzere birçok konuyu ele aldıklarını söyledi. Miçotakis ise İsrail’in yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşılama sürecindeki başarısından dolayı Netanyahu’yu tebrik ederken seyahat sınırlamaları kalktıktan sonra İsrailli turistleri Yunanistan’da ağırlamayı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi. Öte yandan İsrail ile Yunanistan arasında Covid-19 aşısı olanların iki ülke arasında herhangi bir sınırlama olmadan seyahatine imkân sağlayan turizm anlaşması yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...