İtiraf gibi açıklama! İsveç resmen kabul etti: PKK ülkemizde finanse ediliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İtiraf gibi açıklama! İsveç resmen kabul etti: PKK ülkemizde finanse ediliyor

DÜNYA Haberleri

NATO'ya giriş sürecini, PKK ve İslamiyet düşmanlarına yönelik imtiyazlı tavrı ile zora sokan İsveç'ten itiraf gibi bir açıklama geldi. İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO), İsveç'te terör örgütü PKK/YPG'nin finanse edildiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından NATO'ya giriş süreci için Finlandiya ile birlikte çalışmalara başlayan İsveç, Türkiye ile gerçekleştirdiği müzakereler sonrası verdiği sözlere olan sadakatsizliği sebebiyle, süreci zora soktu. Türkiye karşıtı organizasyonlara göz yuman, Kur'an-ı Kerim provokasyonlarını 'ifade özgürlüğü' adı altında servis eden ülkeden, dikkat çeken bir itiraf geldi. SEPO Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning "Miktar vermeyeceğim ama terör örgütü PKK'nin ülkemizde terör için önemli ölçüde finans sağladığını söyleyebilirim" açıklamasında bulundu. 

"ÖNEMLİ ÖLÇÜDE FİNANS SAĞLANIYOR"

Trehörning, "Miktar vermeyeceğim ama terör örgütü PKK'nin ülkemizde terör için önemli ölçüde finans sağladığını söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.

Suçları fiilen işleyen kişileri tespit etmek için devamlı çalıştıklarını belirten Trehörning, geçen hafta iş yerlerinden terör örgütü PKK/YPG'ye haraç toplayan bir kişiyi yakaladıklarını kaydetti.

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, 29 Ocak'ta ülkesinin devlet radyosu SR'ye "İsveç'te organize suç çeteleri PKK'yı finanse ediyor. Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var" açıklamasında bulunmuştu. 

KUR'AN-I KERİM  PROVOKASYONU 

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde İsveç makamlarının izniyle Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık eylemi düzenledi.

İslam dünyası eyleme sert tepki gösterirken Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini, bu durumda onaylamaya sıcak bakmadığını belirtmişti. 

Alçak saldırıya Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" diyerek İsveç'e kapıları kapatmıştı. 

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...