İsrailli eski Bakan, kara harekatı öncesinde konuştu: Gazze'de intikam aramamalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Al Jazeera
- Güncelleme:
İsrailli eski Bakan, kara harekatı öncesinde konuştu: Gazze'de intikam aramamalıyız

DÜNYA Haberleri  / Al Jazeera

Gazze'ye kara harekatı için hazırlık yapan İsrail ordusuna İsrailli eski Eski Adalet Bakanı Beilin'den çağrı. Beilin, “İntikam hiçbir zaman İsrail saldırısının hedefi olmamalıdır” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasından İsrail, Gazze Şeridi’ne yoğun bir saldırı başlattı. 17 gündür devam eden saldırılarda, aralarında 2 bin 55 çocuğun da olduğu 5 bin 87 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun saldırılarının şiddeti dünyanın pek çok yerinde protesto gösterilerine neden olurken, Tel Aviv’den de “intikam aramamalıyız” çağrıları yükseliyor.

Katar merkezli Al Jazeera’ya konuşan eski İsrail Adalet Bakanı Yosi Beilin, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne olası bir kara harekâtı için hazırlıklar yapılırken, intikam aranmaması çağrısında bulundu. Al Jazeera, “Eski bakan: İsrail Gazze'den 'intikam' aramamalı” başlığıyla verdiği haberde, Beilin’in “İntikam hiçbir zaman İsrail saldırısının hedefi olmamalıdır” ifadesini ön plana taşıdı.

Yaşana çatışmalar sonrasında ülkedeki ruh halinin 'berbat' olduğunu belirten eski bakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İnsanların intikam istediğini anlayabiliyorum. Ancak hükümetlerin intikam almasına gerek yok. Yaklaşan saldırının bir amacı var ve bu da Gazze'deki Hamas liderliğini değiştirmektir.

İsrailli eski Bakan, kara harekatı öncesinde konuştu: Gazze'de intikam aramamalıyız

“GAZZE’DE ATEŞKESİ DESTEKLEMİYORUM”

Beilin, şiddetli saldırıların gerçekleştiği ve 2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’de ateşkesi desteklemediğini belirtirken, “Gazze'deki Filistinlilerin su, yiyecek ve tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için birkaç saat insani ateşkes yapılmasında bir sakınca yok. Hamas'ın liderliğini ortadan kaldırmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

ESKİ BAŞBAKAN: FİLİSTİNLİLERİ ÜLKEYE ALDIĞIM İÇİN PİŞMANIM

İsrail’de yayın yapan yerel Radyo 103 FM’e konuşan eski Başbakan Naftali Bennet, Hamas’ın İsrail’in güneyine yapılan saldırının tek sorumlusunu olduğunu söyledi. Bennet’e Başbakan olarak görev yaptığı dönemde İsrail’e her gün binlerce Filistinli işçinin İsrail’e girişine izin vermekten pişman olup olmadığını soruldu.

Bennet, söz konusu soruya verdiği yanıtta pişman olduğunu belirterek, “Elbette ben de sorumluluk taşıyorum” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Al Jazeera
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...