İsrail'i ziyaret eden ABD'li yetkililerden Gazze konusunda çelişkili açıklamalar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'i ziyaret eden ABD'li yetkililerden Gazze konusunda çelişkili açıklamalar

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'den Gazze konusunda çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. İsrail'i ziyaret eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, İsrail'i ziyaret etti. Sullivan, Netanyahu'ya savaşın yoğun dönemini bitirmesini, Kirby ise işgalin süresi hakkında hiçbir şey dikte etmediklerini söyledi.

İsrail'in, Gazze Şeridi'ni işgali sürerken, ABD'nin çelişkili açıklamaları devam ediyor. Bir taraftan sivillerin korunması gerektiğini söyleyen, diğer taraftan İsrail'e silah yardımı yapan ABD'de, üst düzey yetkililer İsrail'e giderek Netanyahu ile görüştü. 

ABD'DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, İsrail'de bir araya geldiği Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'ye yönelik saldırılardaki "yoğun dönemin" haftalar içinde sona ermesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü. John Kirby ise İsrail'e Gazze'deki işgalin ne kadar sürmesi gerektiği konusunda şartlar "dikte" etmedik dedi.

SALDIRI YOĞUNLUĞU DÜŞÜRÜLMELİ

ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesinin ABD'li ve İsrailli iki yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı haberine göre, Sullivan, Netanyahu ve İsrail'in savaş kabinesi üyeleriyle yaptığı toplantılarda Gazze'deki son durumu ve bölgedeki gidişatı görüştü. Haberde, Sullivan'ın İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda "yoğun dönemi aylar değil, haftalar içinde geride bırakması ve saldırıların yoğunluğunun daha düşük olduğu sonraki aşamaya geçmesi" gerektiğini söylediği öne sürüldü. 

İsrail'i ziyaret eden ABD'li yetkililerden Gazze konusunda çelişkili açıklamalar

KİRBY: DİKTE ETMİYORUZ

Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sullivan'ın toplantılar sırasında "bir sonraki aşamanın neye benzeyeceğine dair zor sorular sorduğunu" ve Netanyahu'ya "düşük yoğunluklu operasyonlara geçişin yakın gelecekte gerçekleşmesi gerektiğini" söylediğini aktardı. Kirby, İsrail'e Gazze'deki işgalin ne kadar sürmesi gerektiği konusunda şartlar "dikte" etmediklerini ifade ederek, "Bu tehdidi ortadan kaldırmak için ne kadar zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorlarsa o kadar sürmeli. Ama hepimiz bunun mümkün olan en kısa sürede bitmesini istiyoruz." dedi. İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Sullivan ile bir araya gelen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hamas'ın tasfiyesinin birkaç aydan fazla süreceğini" ifade etmişti.

İsrail'i ziyaret eden ABD'li yetkililerden Gazze konusunda çelişkili açıklamalar

NETANYAHU: SAVAŞI SÜRDÜRMEDE KARARLIYIZ

Başbakan Netanyahu, Sullivan ile görüşmesine ilişkin X sosyal medya hesabından yayımladığı görüntülü mesajında, Gazze’deki saldırıları sürdürme konusunda "her zamankinden daha kararlı" olduklarını söyledi. İsrailli esirlerin geri dönüşünün "ana hedefleri" olduğunu vurgulayan Netanyahu, "Amerikalı dostlarımıza şunu söyledim: Kahraman askerlerimiz boşuna ölmedi. Toprağa düşmelerinin derin acısından dolayı, Hamas ortadan kaldırılıncaya ve mutlak zafere ulaşıncaya kadar savaşmaya devam etme konusunda her zamankinden daha kararlıyız." diye konuştu. Netanyahu, "ABD'nin, İsrail ordusuna mühimmat tedariği, BM'nin savaşı durdurma girişimlerini engelleme ve rehinelerimizin geri getirilmesine yardım ederek İsrail'e verdiği desteği çokça takdir ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...