İsrail'e giden Musk'ı Gazze'ye davet etmişlerdi, milyarderden cevap geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail'e giden Musk'ı Gazze'ye davet etmişlerdi, milyarderden cevap geldi

Dünya Haberleri  / Haber Merkezi

Ünlü iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde İsrail'i ziyaret etmiş ve burada yaptığı açıklamaların ardından "180 derece döndü", "Siyonizmin baskısına dayanamadı" eleştirilerinin hedefi olmuştu. Musk, Gazze'deki katliamı yerinde görmesi için bölgeye davet edildi. Milyarder, kısa süre önce bu teklife cevap verdi.

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, teknoloji milyarderi Elon Musk'ı İsrail saldırılarında yerle bir olan Gazze Şeridi'ni görmesi için bölgeyi ziyaret etmeye çağırdı. Musk'ın İsrail ziyaretine ilişkin konuşan Hamdan, "Gazze halkına yapılan katliamların ve yıkımların boyutlarını objektiflik ve inandırıcılık standartlarına uygun olarak görmesi için kendisini Gazze'yi ziyaret etmeye davet ediyoruz." dedi.

Sosyal medya platformu X'in (Twitter) sahibi olan Elon Musk, konuya ilişkin bir paylaşıma yorum yaptı. Elon Musk, "Şu anda burası (Gazze) biraz tehlikeli görünüyor. Uzun vadeli müreffeh bir Gazze, tüm taraflar için iyi olur." diyerek Gazze'yi ziyaret etmesi için yapılan teklifini reddetti. 

İSRAİL ZİYARETİ SONRASINDAKİ AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Tesla, SpaceX, X başta olmak üzere birçok şirketin sahibi olan milyarder iş insanı Elon Musk, 27 Kasım'da İsrail'e bir ziyarette bulundu. Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de görüştü. Netanyahu ile birlikte, 7 Ekim'de İzzeddin el-Kassam Tugayı'nın saldırdığı Gazze yakınındaki Kfar Aza beldesinde inceleme yaptı ve Hamas tarafından rehin alınanların aileleriyle bir araya geldi.

İsrail ziyareti sonrasında Elon Musk, "Gazze'ye daha iyi bir gelecek sağlamak için Hamas grubunu yok etmekten, öldürmekten başka hiçbir seçenek yok." dedi. Ayrıca Netanyahu ile hemfikir olduklarını belirterek, "Genellikle galip gelen, kaybedeni cezalandırır." ifadelerini kullandı.

MOSSAD'ın X'teki paylaşımına göre Elon Musk, şu şekilde bir açıklama yaptı:

"Gazze'de yapılması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum; ilk olarak, öldürmekte ısrar edenleri öldürmekten başka çare yok. İkincisi de eğitimin değiştirilmesi ki yeni nesil katiller,katil eğitimi almasın."

Musk, İsrail ziyareti öncesinde ise "Yahudi karşıtlığı"nı körüklemekle suçlanmıştı. Çünkü X'teki bir kullanıcının "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor" paylaşımına milyarder iş insanı, "Gerçekleri söyledin" şeklinde bir yorum yapmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...