İsrail’den baskını aklama çabası: Şifa Hastanesi paylaşımı tepki çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail’den baskını aklama çabası: Şifa Hastanesi paylaşımı tepki çekti

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskın uluslararası kamuoyunun gündemine otururken, ordu sözcüsünden skandal bir paylaşım geldi. Saldırıyı aklamaya çalışan İsrail, baskın düzenlenen sağlık tesisine tıbbi ekipman yardımında bulunduklarını ileri sürdü.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 40 gündür sürüyor. Çatışmalarda can kaybı sayısı 12 bini aştı. Çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeyen İsrail güçleri, okul ve ibadethaneleri vurmaya devam ediyor. Sivil yerleşim alanlarını hedef alan İsrail, hastanelerin etrafını kuşatıyor.

ŞİFA HASTANESİ’NE GECE BASKIN

İsrail güçleri Gazze’nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesi’ne gece bir baskın düzenledi. Hastanede Hamas üyelerinin olduğunu iddia eden İsrail, operasyon için harekete geçti. Gazze yönetimi ve Şifa Hastanesi iddiaları reddederken İsrail ordusundan saatler sonra "Hastanede İsrailli rehinelerin izine rastlanılmadı." açıklaması geldi.

İSRAİL’DEN SKANDAL PAYLAŞIM

Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne yapılan katliamı aklamak isteyen İsrail, tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu iddia etti. İsrail ordu sözcüsü, X platformundaki hesabında yaptığı paylaşımda sağlık tesisine kuvöz ve bebek maması teslim ettiklerini söyledi. İsrail askerlerinin hastaneye girerken Hamas üyeleriyle çatıştığını ileri süren sözcü Avichay Adraee’nin paylaşımı tepki çekti.

İsrail ordu sözcüsü paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda IDF güçleri El Şifa Hastanesi'nde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu eylemler, Hamas'ın terör eylemlerinin varlığına işaret eden ve operasyonel gerekliliğe dayanan istihbarat bilgilerinin bulunduğu belirli bir kompleks içerisinde gerçekleşiyor.

Hastaneye girmeden önce güçlerimiz patlayıcı maddeler ve sabotaj hücreleriyle karşılaşmış, çatışmalar yaşanmış ve çok sayıda sabotajcı öldürülmüştür.

IDF güçleri İsrail Devleti'nden El Şifa Hastanesi'ne tıbbi ekipman, kuvöz ve bebek maması teslim etti. Arapça konuşan IDF sağlık ekipleri, tıbbi malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamak için sahada çalışıyor.”

https://twitter.com/AvichayAdraee/status/1724680656901275719

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...