İsrail Gazze'deki hastaneyi ABD'nin yolladığı MK-84 ile vurmuş

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze'de sivillerin tedavi gördüğü hastaneyi bombaladı. Saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 500 masum sivil hayatını kaybetti. Netanyahu, saldırıyı Hamas'ın yaptığını öne sürerken, Güvenlik Politikaları Uzmanı Burak Yıldırım, 500 kişiyi öldürecek bir patlamanın ancak büyük bir bomba ile olabileceğini söylerek ABD'nin geçtiğimiz günlerde İsrail'e gönderdiği binlerce MK-84'e dikkat çekti.

İsrail ablukasındaki Gazze, çatışmaların 11. gününde korkunç bir saldırı ile yankılandı. İsrail, evlerinden olan ve çatışmalarda yaralanan binlerce Filistinlinin sığındığı hastaneyi vurdu.

Korkunç saldırıda aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 500 kişi hayatını kaybetti. Hastane bahçesi cesetlerle dolarken, İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıyı kendilerinin değil Hamas'ın yaptığını iddia etti.

Ancak saldırının boyutu ve can kaybı Netanyahu'yu yalanlar nitelikteydi.

SALDIRIDA MK-84 İZİ

El Ehli Hastanesi'nden gelen görüntülerde hastane koridorlarındaki yangın, parçalanmış camlar ve etrafa saçılmış ceset parçaları bu denli bir yıkımın güçlü bir bomba ile olabileceğine işaret ediyordu. 

Güvenlik Politikaları Uzmanı Burak Yıldırım da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, patlamaya MK-84 bombasının neden olduğunu söyledi.

"Netanyahu çok büyük ihtimalle yalan söylüyor." diyen Yıldırım, "Konunun Hamas’ı aklamakla ilgisi yok. İsrail kendini temize çekmek istiyorsa uluslararası uzman bir heyet hemen bölgeye intikal edip soruşturma başlatabilir." ifadelerini kullandı.

ABD GÖNDERMİŞTİ

Yıldırım'ın işaret ettiği MK-84 bombası ise geçtiğimiz günlerde ABD tarafından İsrail'e gönderilmişti. 

Pentagon'dan yapılan açıklamada da İsrail'e güvenlik sistemlerinin Hamas'ı ortadan kaldırmak için verildiği belirtilerek "Bu masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor." denilmişti.

900 kg ağırlığındaki bomba, sadece F-16 savaş uçakları ile atılabiliyor.

MK-84 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

ABD yapımı MK-84, Mark 80 serisinin en büyüğü. Büyük binaları, fabrikaları, güç merkezleri, köprüleri, yer altı sığınakları ve uçak hangarları MK-84 serisi ile yerle bir edilebiliyor.

F-16'ların mühimmatları arasındaki en iri cephanelerden, metali delebilen MK-84 bombasının tahrip çapı ise 336 metre.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...