İsrail ateşle oynuyor

Düzenleyen:
İsrail ateşle oynuyor

DÜNYA Haberleri

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in, Mescid-i Aksa ile Kudüs’e saldırması durumunda ‘Kudüs intifadasını’ tetikleyeceğini bildirdi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’nın girişine metal dedektörleri yerleştirmesinin ardından başlayan olaylar sürüyor. Hamas Hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in, Mescid-i Aksa ile Kudüs’e saldırması durumunda “Kudüs intifadasını” tetikleyeceğini bildirdi. Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde “Düşman, Aksa’ya cüret eder ve Kudüs’e savaş açarsa küller altındaki közler hareketlenir ve Kudüs intifadasını ateşler” dedi. Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf el-Karadavi ise Kudüs’ün sadece Filistinlileri değil tüm İslam ümmetini ilgilendirdiğini belirtti. Karadavi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Açıkça ilan etmeliyiz ki Kudüs’ü savunma savaşı İslamidir. Kudüs, sadece Filistinlileri ve Arapları değil yeryüzündeki bütün İslam ümmetini ilgilendiren (ortak) bir davadır” ifadesini kullandı. Bu arada Batı Şeria’da İsrailli yerleşimcilere yönelik bıçaklı saldırı sonucu aynı aileden 3 kişi öldü. 

METAL YERİNE EL DEDEKTÖRÜ
Bu arada İsrail’in, Mescid-i Aksa’nın kapılarına kurduğu metal arama dedektörlerini kaldırarak yerine el dedektörleri kullanma kararı aldığı iddia edildi. İsrail’in kanal 2 televizyonun haberine göre, Mescid-i Aksa’nın kapılarına el dedektörleriyle arama yapacak polis güçleri yerleştirilecek.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...