İran'dan 'İsrail' açıklaması: Bölgede her ihtimal mümkün

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İran'dan 'İsrail' açıklaması: Bölgede her ihtimal mümkün

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarına dikkat çeken ve büyük çoğunluğu sivil, yarısı çocuk olmak üzere 7 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'in durdurulmaması halinde bölgede 'her ihtimalin mümkün olacağını' söyledi.

 

Son dakika haberi: İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılar son saatlerde ciddi boyutlara ulaştı. İsrail ordusunun kara kuvvetleri operasyonlarını genişletti, tanklarla kuzeyden harekat başlattı. Gazze'de internet ve iletişim ağı tamamen çökerken, İran Dışişleri Bakanı 'bölgede her ihtimalin mümkün olduğunu' söyledi.

ABD'nin Ulusal Halk Radyosu'na (NPR) açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Bu çatışmanın yayılmasını gerçekten istemiyoruz. Aslında herkese İsrail'in işlediği savaş suçlarının bir an önce durdurulması yönünde harekete geçmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze'de büyük çoğunluğu sivil, yarısı çocuk olmak üzere 7 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Abdullahiyan, 'bölgenin barut fıçısı haline geldiğini ve bu duruma tahammül edilmesinin zor olduğunu' belirtti.

"BÖLGEDE HER İHTİMAL MÜMKÜN"

"Bölgeden aldığımız bilgilere göre İsrail'in hem güvenlik hem de siyasi sistemi tamamen çökmüş durumda" diyen Abdullahiyan, "Şu anda İsrail'de işlevsel olan tek şey, ABD tarafından yönetilen savaş makinesidir" dedi.

İranlı Bakan, bölgedeki İran destekli silahlı grupların İsrail ve ABD'ye ait bazı hedeflere saldırıları hakkında ise "Planlardan anladığım kadarıyla elleri tetikte. Tanık olduğunuzdan çok daha güçlü ve derin. Bu durum devam ederse, Gazze ve Batı Şeria'da hala kadın, çocuk ve siviller öldürülürse bölgede her ihtimalin mümkün olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın Filistin'de bir kurtuluş hareketi olduğunu ve uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini belirten Abdullahiyan, "İşgal altındaki topraklar kurtarılıncaya kadar bu kurtuluş hareketine siyasi destek veriyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...