Hamas: İsrail, katliamı göstermemek için Gazze'de iletişimi kesti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas: İsrail, katliamı göstermemek için Gazze'de iletişimi kesti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas, Gazze Şeridi'nde iletişimin kesilmesi, karadan, denizden ve havadan bombardımanın artmasının, "İşgalci İsrail’in basının ve dünyanın gözünden uzakta katliam yapma niyetinin habercisi" olduğunu duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla bir saldırı düzenledi. İsrail de "Demir Kılıçlar" operasyonuyla karşılık verdi. İsrail ordusu o tarihten bu yana sivil gözetmeksizin cami, okul, mülteci kampı, kilise ve hastanelere bomba yağdırdı. Gazze'de can kaybını 8 bine yaklaşırken çatışmaların 21'inci gününde gerilim en yüksek seviyeye çıktı. İsrail Ordu Sözcüsü, kara kuvvetlerinin bu gece Gazze'ye operasyonlarını genişlettiğini söyledi. Ardından Gazze'nin kuzeyine kara harekâtı başladı. Tanklar Beythanun'a girdi. Saldırıların ardından Hamas cephesinden açıklama geldi. 

"DÜNYANIN GÖZÜNDEN UZAKTA DAHA FAZLA KATLİAM YAPMA NİYETİNDELER"

Açıklamada, “Gazze Şeridi'nde iletişimin ve internetin kesilmesi, yerleşim yerlerine karadan, denizden ve havadan bombardımanın giderek artırılması, işgalci İsrail’in, basının ve dünyanın gözünden uzakta daha fazla katliam yapma niyetinin işaretini vermektedir." ifadeleri kullanıldı.

Gazze’de gerçekleşen "korkunç katliamların ve yansımalarının tüm sorumluluğunun, "İsrail’de ve onu destekleyen Washington ve diğer Batı başkentlerinde olduğu" ifade edildi.

"GAZZE'Yİ DIŞ DÜNYADAN İZOLE EDEREK SAVAŞ SUÇLARI İŞLEYECEKLER"

Bir açıklama da Filistin Kızılayından geldi. Yazılı açıklamada, "İşgal yetkililerinin sabit hatları, cep telefonlarını ve internet iletişim ağlarını tamamen kesmesi nedeniyle Gazze'de çalışan tüm ekiplerimizle iletişim tamamen koptu." ifadeleri yer aldı. Kesinti nedeniyle ambulans hizmetlerinin sağlanamaması konusunda derin endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada "Bu adım, işgalcilerin, Gazze'yi dış dünyadan izole ederken savaş suçları işlemeye devam edeceği anlamına geliyor." denildi.

İLETİŞİM KOPTU

Bombardıman sonrası elektriği kesilen ve yakıt girişine izin verilmeyen Gazze'nin iletişim ağı da koptu. Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bütün telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...